Για τα έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και το ΠΕΠ στον Δήμο Βύρωνα ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Για τα έργα που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας και το ΠΕΠ στον Δήμο Βύρωνα ενημερώθηκε ο Γ. Πατούλης

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε τον Δήμο Βύρωνα προκειμένου να ενημερωθεί τόσο για την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής (ίδιοι πόροι και ΠΕΠ Αττικής), όσο και για τα έργα που προγραμματίζονται.

Κατά την επίσκεψή του, τον περιφερειάρχη συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γ. Δημόπουλος. Πρώτος σταθμός τους ήταν το δημαρχείο Βύρωνα στο οποίο είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Γ. Κατωπόδη. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, προϊστάμενος Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς, Λεμονιά Κλωνάρη. Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης με τον κ. Δημόπουλο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας, συνοδευόμενοι από τον κ. Κατωπόδη και τον κ. Καραγιάννη, επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά του Καρέα, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βύρωνα.

Μεταξύ άλλων τα έργα για τα οποία ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης είναι:

  • Το αντιπλημμυρικό έργο σε Καρέα και Ηλιούπολη. Το έργο είναι εκτελούμενο και έχει προϋπολογισμό 7.440.000 ευρώ.
  • Την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα. Το έργο έχει ολοκληρωθεί (χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττική και είχε προϋπολογισμό 4.169.491,53 ευρώ).
  • Τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχείου και του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Βύρωνα που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Περιφέρειας Αττικής 2014-20.
  • Ασφαλτοστρώσεις και μπετοστρώσεις οδών (το έργο είναι εκτελούμενο και έχει προϋπολογισμό 2.900.000 ευρώ).
  • Τη διάνοιξη της οδού Τμώλου και τη διαμόρφωση κόμβου (το έργο είναι μεσοπρόθεμης ωρίμανσης).

O κ. Πατούλης ενημερώθηκε, επίσης, για σειρά από δράσεις και έργα που χρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής και έχουν συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών είναι η Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βύρωνα), οι επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτηρίων, το Κέντρο Κοινότητας, η επέκταση και αναβάθμιση υποδομών στις οποίες παρέχονται κοινωνικές υπηρεσίες στον Δήμο Βύρωνα, καθώς και η τεχνική Βοήθεια Υποστήριξης του Δήμου Βύρωνα για την επικαιροποίηση του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, εκτενώς η χρηματοδότηση της ανάπλασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, για το οποίο ο κ. Πατούλης ζήτησε από τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειάς να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλιστούν πόροι και να προχωρήσει η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του στίβου (ταρτάν). Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ασφαλείς τόσο για τους αθλητές, αλλά και για τους αθλούμενους». Ο κ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στα ζητήματα κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων, καθώς όπως τόνισε «σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους και αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια. Σκοπός μας είναι η αναβάθμιση κάθε περιοχής, κάθε γειτονιάς της Αττικής και αυτό θα γίνει με την συνεργασία του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη για την επίσκεψη και τη συμβολή της Περιφέρειας στα έργα που προγραμματίζονται και εκτελούνται στον Δήμο Βύρωνα με σκοπό να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον προσφυγικό Δήμο του Βύρωνα έναν Δήμο που αναβαθμίζει ενεργειακά τα σχολικά και δημόσια κτήρια, προκειμένου να γίνουν πιο σύγχρονα και λειτουργικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια τα παιδιά και οι ενήλικες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet