Για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση βραβεύτηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την ΠΕΔΑ ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Για την προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση βραβεύτηκε από την Ένωση Δημάρχων Αττικής και την ΠΕΔΑ ο Γ. Πατούλης

Για την προσφορά του στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού βραβεύτηκε την Τετάρτη 15/12 στο Μέγαρο Μουσικής ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης.

Στην ίδια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μ. Βορίδη, του αν. υπουργού Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής, Γ. Μαρκόπουλου, του προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, Π. Καμάρα, δημάρχων και αιρετών, τιμήθηκε για την προσφορά του στη χώρα μας και ειδικότερα τη στήριξη του θεσμού της Αυτοδιοίκησης ο Προκόπιος Παυλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εσωτερικών, αθλητές, εθελοντές και δήμαρχοι.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, αφού παρέλαβε συγκινημένος το βραβείο από τον δήμαρχο Λυκόβρυσης Πεύκης και γενικό γραμματέα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, Τ. Μαυρίδη δήλωσε:

«Η διαχρονική αγάπη μου για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η πίστη μου ότι μέσα από αυτόν μπορούμε να βελτιώσουμε τη ποιότητα ζωής των πολιτών και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας μου δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να αγωνίζομαι και να προσφέρω. Ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή τιμητική διάκριση, η οποία για μένα αποτελεί μια επιβράβευση και μια επιβεβαίωση ότι άξιζε τον κόπο να βάλω την Αυτοδιοίκηση σε πρώτη προτεραιότητα σε βάρος της ιατρικής επιστήμης την οποία επίσης αγαπώ και υπηρετώ με πάθος.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτή τη πορεία μου των 25 ετών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω συνοδοιπόρους ανθρώπους που έχουν αφήσει με τη δική τους πορεία και προσφορά το αποτύπωμά τους στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Οι γνώσεις που απέκτησα ως δημοτικός σύμβουλος Πεύκης στο πλευρό, ενός έμπειρου δημάρχου, του σημερινού προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής του Π. Καμάρα αποτέλεσαν τη βάση πάνω στην οποία έχτισα γερά θεμέλια για να μεταβώ στον Δήμο Αμαρουσίου και στη θέση του προέδρου της ΚΕΔΕ και σήμερα στη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Στην πορεία αυτή είχα την τύχη να συνεργαστώ δημιουργικά με προσωπικότητες όπως τον αξιότιμο Π. Παυλόπουλο, τόσο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και ως υπουργό Εσωτερικών. Το ίδιο δημιουργικά συνεργαζόμαστε και με τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τον υπουργό Μ. Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό, Στ. Πέτσα, τον γ.γ.  Μ. Σταυριανουδάκη και τους 66 δημάρχους της Αττικής. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου δείχνει ότι ο Α’ και Β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι καίρια σημαντικοί όταν συνεργάζονται μεταξύ τους και με την κεντρική διοίκηση και την προϊστάμενη αρχή, το υπουργείο Εσωτερικών. Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα φέρουν την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση στο επίπεδο της Αυτοδιοίκησης των υπολοίπων χωρών μελών της Ε.Ε.».

Σημειώνεται ότι ότι στην εκδήλωση για τα «8α Βραβεία Αυτοδιοίκησης», που πραγματοποιήθηκε με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, τιμήθηκαν επίσης για την κοινωνική τους προσφορά σε πρόσφατα κρίσιμες για τη χώρα μας στιγμές τα μέλη του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπροστασίας Αφιδνών.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για τις παγκόσμιες διακρίσεις τους οι αθλητές, Στέφανος Ντούσκος, «χρυσός Ολυμπιονίκης, Μιλτιάδης Τεντόγλου,  «χρυσός» Ολυμπιονίκης και η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών – «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες. Επίσης, για την πολυετή προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση τιμήθηκαν ο Ιωάννης Καλαφατέλης, δήμαρχος Διονύσου, ο  Λάμπρος Μίχος, δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου, ο Διονύσιος Χατζηδάκης, βουλευτής Νέας Δημοκρατίας και πρ. δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, ο Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, γενικός γραμματέας υπουργείου Εσωτερικών και πρώην δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού και ο Σπυρίδωνας Σπυρίδων, διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και πρ. δήμαρχος Πόρου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet