«Γυναίκες υπάλληλοι παρότρυναν νεαρά αγόρια σε ερωτικές περιπτύξεις σε ορφανοτροφείο της Αττικής»
Κοινωνία

«Γυναίκες υπάλληλοι παρότρυναν νεαρά αγόρια σε ερωτικές περιπτύξεις σε ορφανοτροφείο της Αττικής»

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις από την υφυπουργό Εργασίας της Ελλάδος, Δόμνα Μιχαηλίδου, για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε ορφανοτροφείο της Αττικής. Η υπουργός δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη έρευνες για την υπόθεση, μετά από επώνυμη επιστολή τριών ατόμων για τη συγκεκριμένη δομή για το αδίκημα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Όπως κατήγγειλε η κ. Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 Ελλάδος, στο υπό έρευνα ορφανοτροφείο υπήρχαν υπάλληλοι που ωθούσαν και παρότρυναν αγόρια ηλικίας 7 έως 11 ετών σε ερωτικές περιπτύξεις και πράξεις. Εξίσου σοκαριστική ήταν και η αποκάλυψη ότι μιλάμε για γυναίκες υπαλλήλους που τουλάχιστον παρακολουθούσαν (ελέγχεται εάν κατέγραφαν σε βίντεο για διάφορους λόγους τις περιπτύξεις), «απολαμβάνοντας το θέαμα».

Στην υπόθεση, σύμφωνα με την υπουργό, εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα μικρά παιδιά που φιλοξενούνταν στο ορφανοτροφείο, ενώ τα περισσότερα είχαν μεταφερθεί στο ορφανοτροφείο κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας που είχε κρίνει ως ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον τους.

Τα εν λόγω αγόρια έχουν απομακρυνθεί από τη δομή και παρακολουθούνται ώστε να διαπιστωθεί το ψυχολογικό τραύμα που έχουν υποστεί, αλλά και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να δώσουν τις μαρτυρίες τους για όσα γίνονταν στο ορφανοτροφείο.

Στη δομή γίνεται πολυεπίπεδος έλεγχος, ενώ όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό θα περάσουν από παιδοψυχιατρικές εξετάσεις.

Όπως σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, σε βάρος του ορφανοτροφείου εκκρεμεί ήδη μια έρευνα μετά από προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι φιλοξενούνταν σε αυτό πολλά περισσότερα παιδιά από όσα δηλώνονταν στις αρμόδιες Αρχές, αναφερόμενη μάλιστα και στις παράλογες εξηγήσεις που έδινε για αυτό ο αρμόδιος του ιδρύματος.

Πηγή: Euronews.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet