Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: «Καμπανάκι» για πιθανές πλημμύρες σε 9 περιοχές της Αττικής
Κοινωνία

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας: «Καμπανάκι» για πιθανές πλημμύρες σε 9 περιοχές της Αττικής

Εννέα περιοχές της Αττικής είναι στο «κίτρινο», στον μεγαλύτερο δηλαδή κίνδυνο να πλημμυρίσουν σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που περιλαμβάνεται στο νέο «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων», με την ονομασία «Δάρδανος», που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Πρόκειται για τις παράκτιες περιοχές Σαρωνίδας-Αναβύσσου-Παλαιάς Φώκαιας, τη χαμηλή ζώνη Λουτρακίου, την περιοχή των Μεσογείων, τη χαμηλή ζώνη Μεγάρων-Νέας Περάμου, τη χαμηλή ζώνη Ασπροπύργου-Ελευσίνας, τη χαμηλή ζώνη της τεχνητής λίμνης Μαραθώνα, την παράκτια πεδινή περιοχή Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, τη λεκάνη του Κηφισού και τις παράκτιες περιοχές Βάρης-Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Το εν λόγω σχέδιο είναι βασισμένο στο αντίστοιχο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, που εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φέρει την ονομασία «Δάρδανος» κι εκπονήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), που έχει αναλάβει τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται σε όλο το φάσμα της διαχείρισης κινδύνων από την εκδήλωση καταστροφών.

Με κίτρινο οι περιοχές υψηλής επικινδυνότητας πλημμύρας. Με γαλάζιο οι ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας.

Στο 135 σελίδων κείμενο αυτό προσδιορίζονται αναλυτικά οι ρόλοι κι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων πολιτικής προστασίας σε έργα και δράσεις πρόληψης κι ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και παρέχονται συντονιστικές οδηγίες για την από κοινού αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, με δεδομένη την εμφάνιση πλημμυρικών φαινόμενων στη χώρα μας με καταστροφικές συνέπειες, προκύπτει η ανάγκη τόσο για τη δρομολόγηση έργων κι εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, με στόχο την αποτροπή εμφάνισής τους και τη μείωση των επιπτώσεών τους, όσο και για τη λήψη μέτρων πολιτικής προστασίας για την εξασφάλιση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο, καθώς και τους χάρτες για πιθανές πλημμύρες ανά τη χώρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet