Γ. Πατούλης: Ανάπτυξη, καινοτομία και ποιότητα ζωής οι στόχοι μας – 2.000 νέα έργα υποδομής
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ανάπτυξη, καινοτομία και ποιότητα ζωής οι στόχοι μας – 2.000 νέα έργα υποδομής

Τη «βούληση της διοίκησης να συνεχίσει να αξιοποιεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να διασφαλίσει ότι και τα επόμενα χρόνια η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθεί να έχει ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα», διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ανοίγοντας τις εργασίες της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027, η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των συναρμόδιων υπουργείων, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων και λοιπών εκπροσώπων των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.

Η περιφερειακή αρχή αναφέρει ότι μήνυμα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης, αλλά και αποφασιστικότητας να διαμορφωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της Αττικής με αιχμή του δόρατος το ΕΣΠΑ, έστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής στην ομιλία του κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Όπως ανέφερε το νέο πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 βασίζεται στο τρίπτυχο Ανάπτυξη- Καινοτομία- Ποιότητα Ζωής, με στόχο «κάθε μέρα που περνά να αλλάζουμε την Αττική».

«Με το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και με τον αυξημένο κατά 54% προϋπολογισμό του, διασφαλίζουμε ότι και τα επόμενα χρόνια, η Περιφέρεια Αττικής θα εξακολουθεί να έχει αναπτυξιακή πορεία» ανέφερε, επισημαίνοντας πως ήδη το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 παρουσιάζει σήμερα μια από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων της Ευρώπης.

Μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης τόνισε: «Στην Αττική βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής 2.000 νέων έργων υποδομής και κοινωνικών παρεμβάσεων, προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, τα οποία σήμερα αξιοποιούμε ως εφαλτήριο για μία δυναμική συνέχεια, με σχεδιασμό, συνεργασίες και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, εξασφαλίζοντας την αύξηση των διατιθέμενων πόρων κατά 54%, κάτι που μεταφράζεται σε 1,6 δισ. ευρώ διαθέσιμα.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για την 1η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet