Γ. Πατούλης: Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην αναπτυξιακή αναγέννηση της οικονομίας με αιχμή του δόρατος τον τουρισμό και τον πολιτισμό, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με την πρόεδρο του ΕΟΤ Α. Γκερέκου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Χ. Ρώμας.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, κατά τη συζήτηση υπογραμμίστηκαν οι τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές του ελληνικού τουρισμού, καθώς επίσης και η πολλαπλή συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης και τη βελτίωση εισοδημάτων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής ευχαρίστησε την κ. Γκερέκου «για την άριστη και πολυεπίπεδη συνεργασία με τον ΕΟΤ», επισημαίνοντας, ότι η Περιφέρεια Αττικής «με ένα συγκροτημένο σχέδιο και ενιαίο συντονισμό δράσεων κερδίζει συνεχώς πρωτιές ως ένας παγκοσμίως αειφόρος τουριστικός προορισμός».

Ο κ. Πατούλης, εστίασε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο ιατρικός, ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι ψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι και το ζήτημα των υποδομών που απαιτούνται προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκέπτες.

«Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας, που προσελκύουν επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων», επισήμανε ο Γ. Πατούλης, τονίζοντας ότι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας περιλαμβάνεται η ανάδειξη περιοχών της Αττικής που παραμένουν μέχρι σήμερα τουριστικά αναξιοποίητες, καθώς και η συστηματική προσπάθεια εξωστρέφειας με την συνεχή παρουσία του «brand name” της Αττικής σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΟΤ Α. Γκερέκου αναφέρθηκε στη «μεγάλη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της Αττικής», εκφράζοντας την πεποίθησή της πως ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας και σ΄ αυτό το πλαίσιο η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων και του ΕΟΤ. Παράλληλα, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις και συνέργιες προκειμένου να αποκομιστούν τα μέγιστα οφέλη για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και των φυσικών ομορφιών της Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet