Γ. Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επαρκώς την επικείμενη κακοκαιρία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε επαρκώς την επικείμενη κακοκαιρία

Με σκοπό την ενημέρωση για όλα τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, αλλά και τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου τη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, ο δήμαρχος Διονύσου, Ι. Καλαφατέλης, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γ. Γιασημάκης, ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων, Αθ. Κατσιγιάννης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών, Π. Καρυώτης και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλος.  

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει 80 μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών, αλλά και δύο μηχανήματα απεγκλωβισμού σε περίπτωση που απαιτηθεί, ενώ υπάρχει πλήρης επάρκεια σε ποσότητα αλατιού η οποία αγγίζει τους 2.5 χιλιάδες τόνους. Οι ποσότητες αλατιού έχουν ήδη διανεμηθεί σε 10 επιλεγμένα σημεία σε όλη την Αττική, προκειμένου να αξιοποιηθούν άμεσα και στοχευμένα, όπου απαιτηθεί.

Παράλληλα έχει θέσει στη διάθεση των πολιτών πάνω από 250 άτομα προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, με σκοπό την εξυπηρέτηση και την προστασία τους.

Τέλος, ο κ. Πατούλης δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και είναι επανδρωμένη επαρκώς, προκειμένου να αντιμετωπίσει και τα δύο κύματα του χιονιά που αναμένονται στην Αττική».

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής και τη δήλωση του κ. Πατούλη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet