Γ. Πατούλης: Ελλάδα και Κίνα θα βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ειρήνης
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ελλάδα και Κίνα θα βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ειρήνης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας η πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, διοργάνωσε μία εκδήλωση στο κτήριο της πρεσβείας για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν 37 διακεκριμένοι Έλληνες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, του αθλητισμού και άλλους, για την συνεισφορά τους στην ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής φιλίας.

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, βραβείο απονεμήθηκε από τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ και στον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας και των διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Πριν τη βράβευση προβλήθηκε βίντεο στο οποίο ο κ. Πατούλης παρέθεσε τις ιδιαίτερες αναμνήσεις του από τις επισκέψεις του στην Κίνα και τις κοινές δράσεις που δρομολόγησε σε ιατρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και εξέφρασε τις ευχές του για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των 2 χωρών.

Στην εκδήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμός απεύθυνε ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκπροσώπησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με αφορμή τη βράβευσή του σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης επισήμανε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την πρεσβεία της Κίνας και προσωπικά τον πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Σιάο Τζουντσένγκ για την τιμητική αυτή βράβευση, που για εμένα αποτελεί το επιστέγασμα της στενής σχέσης που διατηρώ για πολλά χρόνια με κινέζους συναδέλφους, τόσο ως αυτοδιοικητικός, όσο και ως γιατρός.

Με τον φίλο κινεζικό λαό μας χωρίζει τεράστια χιλιομετρική απόσταση. Ωστόσο με δεδομένο ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα αποτελούν σταυροδρόμια πολιτισμού και ιστορίας, έχει χτιστεί διαχρονικά μία γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενώνει τους δύο μακραίωνους πολιτισμούς και “παντρεύει” στον τομέα της επιστήμης τη σύγχρονη ελληνική ιατρική με την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας. Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας – μια σχέση που μετρά αιώνες παραδοσιακής φιλίας και που σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, με πολλά οφέλη για τους δύο λαούς.

Ελλάδα και Κίνα θα βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ειρήνης, με όραμα για το μέλλον».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet