Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην «έξυπνη» και βιώσιμη ανάπτυξη, στην καινοτομία και στη συνοχή της κοινωνίας μας
Επιχειρήσεις-Αγορά

Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην «έξυπνη» και βιώσιμη ανάπτυξη, στην καινοτομία και στη συνοχή της κοινωνίας μας

Η αύξηση της παραγωγής γνώσης, η αποτελεσματική αξιοποίηση και διάχυση της νέας γνώσης, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση της εξωστρέφειας συμπεριλαμβάνονται στους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της εναρκτήριας συνάντησης των Συμβουλευτικών Ομάδων Εργασίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Kαινοτομίας της.

Η έναρξη της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα  του Κέντρου Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» του ΕΒΕΑ, έγινε με ομιλία του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Α. Κυριαζής και ο Μ. Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας Χ. Δήμα. Ο αν. προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (ΜΟΝ-ΕΣΕΕ) Μ. Γκούμας παρουσίασε το θέμα «Η Εθνική Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027», ενώ «Το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027 ως εργαλείο Έξυπνης Εξειδίκευσης» παρουσίασε ο Δ. Δρόσης, προϊστάμενος της ΕΥΔ του Προγράμματος «Αττική 2020 – 2027».

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι η Διαχειριστική Αρχή είναι έτοιμη για τη μετάβαση στην νέα προγραμματική περίοδο, με σημαντικό απόθεμα έργων και νέες καινοτόμες δράσεις, ενώ  το ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 βρίσκεται στις πρώτες θέσεις απορρόφησης μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, έγινε αναφορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΣΕΚ), ενώ παρουσιάστηκαν και τα μέλη των Συμβουλευτικών Ομάδων.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση στο ΕΒΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet