Γ. Πατούλης: Επικαιροποιούμε τις αρχές και τις αξίες της πίστης μας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Επικαιροποιούμε τις αρχές και τις αξίες της πίστης μας

Στη Συνοδική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 8/3 στη Μητρόπολη Αθηνών για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρέστη ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, μαζί με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μητροπολιτικού Ναού τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Γεωργιάδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Α. Μπούρας, εκπρόσωποι κομμάτων και πλήθος κόσμου.

Μετά την τελετή ακολούθησε η Λιτάνευση των Εικόνων εντός του Ναού.

Με αφορμή τον εορτασμό ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία καθώς τιμάται πα­νορ­θοδό­ξως η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων. Η συμβολική αυτή επέτειος είναι μία ευκαιρία για όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς να επικαιροποιήσουν τις αρχές και τις αξίες της πίστης τους και προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει η αγαστή συμπόρευση κράτους και εκκλησίας. Εμείς, από την πλευρά μας, ως Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχοντας στο επίκεντρο των πολιτικών μας τον άνθρωπο και προτεραιότητά μας την ανακούφιση των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, θα ενισχύσουμε την από κοινού δράση μας με την Εκκλησία, προσφέροντας ελπίδα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet