Γ. Πατούλης: Η βιωσιμότητα του πλανήτη δεν τεμαχίζεται γεωπολιτικά
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η βιωσιμότητα του πλανήτη δεν τεμαχίζεται γεωπολιτικά

Την πεποίθηση πως η χώρα πρέπει να επιταχύνει τη μετάβασή της στην πράσινη οικονομία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης στο σημερινό περιβάλλον έτσι όπως έχει διαμορφωθεί και λόγω των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την ομιλία του στο Συνέδριο «12th ANNUAL CAPITAL LINK SUSTAINABILITY FORUM», με τίτλο «Μπορεί η Βιωσιμότητα να υπερισχύσει της γεωπολιτικής;», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Νικόλας Μπορνόζης, πρόεδρος του Capital Link Inc. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Πατούλης απένειμε το βραβείο «2022 Capital Link Sustainability Leadership Award» στην PRODEA Investments, για τη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και την ευαισθησία της σε περιβαλλοντικά ζητήματα, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή. Το βραβείο παρέλαβε o Αριστοτέλης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος – PRODEA Investments.

«Επιτακτική η ανάγκη των πράσινων επενδύσεων αυτή την περίοδο»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάκαμψη στο σημερινό περιβάλλον, υπογράμμισε την ανάγκη για την ενίσχυση των πράσινων επενδύσεων, σε αυτή την περίοδο.

«Η προϋπόθεση είναι να αντιληφθούμε όλοι ότι η βιωσιμότητα του πλανήτη δεν τεμαχίζεται γεωπολιτικά, δεν μοιράζεται σε ζώνες επιρροής και δεν εξαρτάται από τον όποιο συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ στρατοπέδων» τόνισε και επισήμανε πως σε εθνικό επίπεδο, «η βιωσιμότητα της χώρας είναι πέρα και πάνω από κάθε μικροκομματικό συμφέρον και λαϊκισμό. Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα δεν κοιτάζει ποσοστά στις εκλογές ούτε και προσδιορίζεται με κομματικά γυαλιά».

«Υπό αυτή την οπτική γωνία, η γεωπολιτική παίρνει τον πραγματικό της χαρακτήρα, ως προσωρινός συσχετισμός δυνάμεων που αργά η γρήγορα θα αλλάξει, ενώ η ανάγκη για ένα βιώσιμο πλανήτη είναι η μόνιμη και αναντικατάστατη συνθήκη για τον κόσμο των ανθρώπων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής για το συνέδριο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet