Γ. Πατούλης: Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και κατάφερε να αναδειχθεί ως χώρα ασφαλής και φιλόξενη
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και κατάφερε να αναδειχθεί ως χώρα ασφαλής και φιλόξενη

Ο ρόλος της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της κρίσης ήταν κεντρικό θέμα στη συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 12/6, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum στο Ζάππειο.

Προσκεκλημένοι στον συγκεκριμένο κύκλο συζήτησης ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής και αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δ. Παπαστεργίου και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός, ενώ στη συζήτηση συμμετείχε μέσω σύνδεσης από τη Θεσσαλονίκη και ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Α. Τζιτζικώστας. Τον συντονισμό είχε η δημοσιογράφος Λ. Παρασκευά.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η Covid-19, στις δράσεις που υλοποίησε, στον σχεδιασμό για την στήριξη των ευπαθών ομάδων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και στην αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα πιθανό δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Ακόμη, ο περιφερειάρχης Αττικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με την ιατρική και επιστημονική κοινότητα, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκε νέα σχέση εμπιστοσύνης πολιτικής και επιστημονικής γνώσης η οποία θα πρέπει να αξιοποιηθεί και στο μέλλον, ενώ επεσήμανε ότι «η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και κατάφερε να αναδειχθεί ως χώρα ασφαλής και φιλόξενη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet