Γ. Πατούλης: Η ηλεκτροκίνηση σύμμαχος στο να γίνει η Αττική «πράσινη» Περιφέρεια
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η ηλεκτροκίνηση σύμμαχος στο να γίνει η Αττική «πράσινη» Περιφέρεια

Η προοπτική συνεργειών μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την ενίσχυση και διάδοση της ηλεκτροκίνησης στην Αττική, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με την γ. γραμματέα Ενέργειας, Α. Σδούκου, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, με αφορμή την κατάρτιση και επικείμενη κατάθεση του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση, η κ. Σδούκου κάλεσε τον κ. Πατούλη να διερευνήσουν τρόπους συνεργασίας στην προσπάθεια για την περαιτέρω διάδοση της ηλεκτροκίνησης, με έμφαση στην αποκομιδή απορριμμάτων με ηλεκτρικά απορριμματοφόρα, στην εγκατάσταση και λειτουργία σημείων ταχείας επαναφόρτισης σε σταθμούς ΤΑΧΙ, καθώς και στην ανανέωση του στόλου οχημάτων της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, με ταυτόχρονη δημιουργία σταθμών επαναφόρτισης.

Ο κ. Πατούλης αποδέχθηκε την πρόταση δρομολόγησης σχετικών συνεργειών, επισημαίνοντας ότι η ηλεκτροκίνηση, σε συνδυασμό με το στοχευμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιείται στους Δήμους της Αττικής, αποτελούν βασικά συστατικά της πολιτικής της Περιφέρειας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας.

Όπως, μάλιστα, σημείωσε στο στρατηγικό της σχέδιο για την οδική ασφάλεια που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή, έχουν ενταχθεί τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης για το περιβάλλον και την οικονομία.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την κ. Σδούκου ότι στον σχεδιασμό της Περιφέρειας είναι η δημιουργία πιλοτικού σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη γενική διεύθυνση Μεταφορών στον Χολαργό. Παράλληλα, τόνισε ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας θα μπορούσε να δρομολογηθεί η χρήση σύγχρονων ηλεκτρικών απορριμματοφόρων σε Δήμους της Αττικής, καθώς και ανανέωση του στόλου των οχημάτων των Περιφερειών και των Δήμων με ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα της τοποθέτησης σταθμών φόρτισης σε κεντρικούς σταθμούς ταξί στην Αττική, με στόχο να βοηθηθούν οι επαγγελματίες οδηγοί που επιθυμούν τον εκσυγχρονισμό των οχημάτων τους. Ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι θα εξεταστεί η ένταξη μίας τέτοιας πρωτοβουλίας στον σχεδιασμό της Περιφέρειας, σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο.

«Οι πρωτοβουλίες και οι δράσεις που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας» τόνισε ο ποεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Θα επενδύσουμε στην ηλεκτροκίνηση η οποία αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια να γίνει η Αττική μία “πράσινη” Περιφέρεια υγείας και καινοτομίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet