Γ. Πατούλης: Η κλιματική αλλαγή μετασχηματίστηκε σε κλιματική κρίση
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η κλιματική αλλαγή μετασχηματίστηκε σε κλιματική κρίση

Με αφορμή τη σημερινή (13/10) Διεθνή Ημέρα Μείωσης του Κινδύνου των Καταστροφών ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, τονίζει ότι η κλιματική αλλαγή μετασχηματίστηκε σε κλιματική κρίση και υπογραμμίζει ότι χρειάζεται ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, βασισμένο στην Περιφερειακή Διαχείριση.

Ο κ. Πατούλης αναφέρει σχετικά:

«Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε με τον πλέον δραματικό τρόπο ότι η κλιματική αλλαγή μετασχηματίστηκε σε κλιματική κρίση και αυτό γίνεται αντιληπτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος.

»Τα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης καταδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Διαχείριση μπορεί να αποτελέσει το “κλειδί” για τη βελτίωση του συστήματος της Πολιτικής Προστασίας, η οποία πρέπει να σχεδιάζεται, να εξοπλίζεται, να υλοποιείται και να παρεμβαίνει, προληπτικά και κατασταλτικά, με βάση τις τοπικές και περιφερειακές ιδιομορφίες. 

»Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας, βασισμένο στην Περιφερειακή Διαχείριση, με έμφαση στην πρόληψη και στην αποκέντρωση αρμοδιοτήτων. Παράλληλα, οφείλουμε να θέσουμε ως πρώτη προτεραιότητά μας τις “πράσινες” πολιτικές. Οι δραματικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης μας ωθούν να κινηθούμε πιο στοχευμένα και ταχύτερα.

»Για τον λόγο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε εντατικοποιήσει σειρά έργων, όπως τα αντιπλημμυρικά, ενώ εδώ και καιρό λειτουργεί το παρατηρητήριο καθαρισμού ρεμάτων και παράλληλα υλοποιούμε δράσεις για το περιβάλλον, την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και τα βιοαπόβλητα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet