Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση των νέων παιδιών που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση των νέων παιδιών που αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, αλλά και αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα η εκδήλωση με θέμα «Η “επάνοδος” στην κοινωνική επανένταξη ξεκινά πριν από την αποφυλάκιση – Το παρών και το μέλλον της επαγγελματικής επανένταξης των αποφυλακισμένων».

Κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, ενώ έγινε και η απονομή των τίτλων αποφοίτησης από το Εργαστήριο μηχανολογίας αυτοκινήτου, ενώ προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα και ένα βιβλίο από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη.

Ο περιφερειάρχης κατά την τοποθέτησή του συνεχάρη τα στελέχη της Επανόδου, του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και του Ιδρύματος «Πάνος Μυλωνάς» για τη σημαντική δουλειά που έχουν κάνει και σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη κοινωνική ενσωμάτωση των νέων παιδιών τα οποία αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία». Μεταξύ άλλων επισήμανε:

«Η εκδήλωση εδώ στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα δίνει ένα από τα πιο δημιουργικά και ελπιδοφόρα μηνύματα στο τέλος αυτής της χρονιάς. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι διαμορφώνεται ένα πλαίσιο ενός επαγγελματικού  προσανατολισμού και ανοίγονται ορίζοντες για την επάνοδο των κρατουμένων και την κοινωνικοποίησή τους. Τέτοιες πρωτοβουλίες επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει ελπίδα για ένα νέο ξεκίνημα.

Στην Περιφέρεια Αττικής η κοινωνική επανένταξη δεν αποτελεί μόνο καθήκον της πολιτείας αλλά θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δεσμευθεί ότι θα συμβάλουμε στην υλοποίηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής στην υλοποίηση προγραμμάτων ενίσχυσης των ίσων ευκαιριών και εξάλειψης φαινομένων αποκλεισμού. Πρωτοβουλίες όπως οι σημερινή με συγκινούν ιδιαίτερα καθώς δίνουν φτερά στους νέους που αποφυλακίζονται. Οφείλουμε να συνεργαστούμε, προκειμένου να συμβάλλουμε να πετάξουν ελεύθεροι στην κοινωνία και την νέα τους ζωή, έχοντας αφήσει πίσω ότι τους έφερε μέχρι εδώ. Κατά τον γλάρο Ιωνάθαν, άλλωστε, το βιβλίο που φέραμε σήμερα στους νεαρούς καταρτιζόμενους, “πρέπει να μάθουμε να έχουμε επίγνωση των δυνατοτήτων αλλά και των ορίων μας, -στο πέταγμά μας- , ώστε να τιμούμε το ταξίδι της ζωής και την διαδρομή του”. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet