Γ. Πατούλης: Η Πολιτική Προστασία πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Πολιτική Προστασία πρώτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής

Το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας (1/3) στέλνει ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης αναφέρει:

«Η κλιματική κρίση είναι πλέον παρούσα, με τις επιπτώσεις της να είναι ολοένα και βαρύτερες, θέτοντας σε διαρκώς αυξανόμενο κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας είναι η ευκαιρία για να αναλογιστούμε σοβαρά το καθήκον μας για να αναλάβουμε αποτελεσματικές δράσεις, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε, αλλά – κυρίως – για να προλάβουμε τον κίνδυνο από φυσικές καταστροφές.

Η Περιφέρεια Αττικής, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο πρόβλεψης πλημμυρικού κινδύνου, σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο. Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους, προχωρούμε στη θωράκιση της Αττικής μας από φυσικούς κινδύνους, με την υλοποίηση μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η κλιματική κρίση, αλλά και με την προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων. Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται όπου και όποτε παρίσταται ανάγκη, για να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Προς αυτή την κατεύθυνση ετοιμάζουμε και ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, προκειμένου να λειτουργεί ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η Πολιτική Προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις αρμοδιότητές μας στο ακέραιο και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet