Γ. Πατούλης: Η πρωτοφανής κρίση από την Covid-19 μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η πρωτοφανής κρίση από την Covid-19 μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία

Στην αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών τόσο από την κεντρική διοίκηση, όσο και από την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι με τους οποίους «η πρωτοφανής κρίση από την Covid-19 θα μπορεί να μετεξελιχθεί σε ευκαιρία», αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, την Τετάρτη 8/7, στο «Energy Forum – Ξεπερνώντας την πανδημία».  

Ο κ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι «η  Περιφέρεια Αττικής η οποία βρέθηκε από την αρχή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των συνεπειών της, δίνει έμφαση σε συγκεκριμένες δράσεις και μάλιστα με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας», ενώ συμπλήρωσε ότι «δίνει έμφαση και στην επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων, στον περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης και γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη μέσω της οποίας εξασφαλίζεται ισορροπία μεταξύ περιβάλλοντος και κοινωνικής ευημερίας».

Επιπροσθέτως, ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι «σε βραχυπρόθεσμο πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής στοχεύει στη δημιουργία κόμβου “Υποστήριξης Επενδυτικών Πρωτοβουλιών”, με σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα παρέχει έγκυρες πληροφορίες (Regional Profile) για όλες τις παραμέτρους που συμβάλλουν στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων και θα υποστηρίζει τους υποψηφίους επενδυτές στη διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών».

Εν συνεχεία ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, η απάντηση είναι σαφής: Ο σκοπός για τη βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να αποτελέσει μέρος της μετα-πανδημικής μας πραγματικότητας», ενώ σημείωνε ότι «η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα. Ως Περιφέρεια Αττικής είμαστε έτοιμοι να ενθαρρύνουμε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που προήλθε από την αναγκαιότητα τήρησης κοινωνικών αποστάσεων λόγω της Covid-19, καθώς οι ψηφιακές λύσεις έχουν προωθήσει εικονικούς χώρους εργασίας».

Τέλος, ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε:

«Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η ψηφιοποίηση δεν περιορίζεται μόνο σε ιατρικές λύσεις, αλλά παίζει επίσης ρόλο ως ο ενεργοποιητής της κυκλικής οικονομίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις, να εφαρμόσουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες, να ελαχιστοποιήσουν τα απόβλητα, να προωθήσουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων και να μειώσουν το κόστος συναλλαγής τους».

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της ΟΤΕAcademy από το επενδυτικό φόρουμ Α-Energy Investments Initiative με τη συνεργασία του ενημερωτικού www.ecopress.gr και τη συμμετοχή σειράς σημαντικών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και την ευγενική υποστήριξη της cosmoONE.

Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές Θ. Ρουσσόπουλος, Γ. Μανιάτης και Σ. Φάμελλος, ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκος, οι γ.γ. Μεταφορών Ν. Σταθόπουλος και Γ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Β. Κορκίδης κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet