Γ. Πατούλης: Θα δώσουμε οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων – Το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα δώσουμε οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων – Το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις

Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων και η πρόοδος των έργων ανακύκλωσης και επεξεργασίας στην Αττική, ενόψει της επερχόμενης επίσημης διαβούλευσης για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022, από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, συμμετείχαν αντιπεριφερειάχρες, δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι μεταξύ αυτών και ανεξάρτητοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ Δ. Μπούρκας, Β. Μιχαλόπουλος και Α. Μαυρόπουλος παρουσίασαν:

  • Το νέο ΠΕΣΔΑ της Αττικής.
  • Την πρόοδο των έργων ανακύκλωσης.
  • Την πρόοδο των έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων.
  • Την πρόοδο των έργων επεξεργασίας αποβλήτων.

Δεν φοβόμαστε τον διάλογο, κινούμαστε με μεθοδικότητα και σχέδιο

Κατά την τοποθέτησή του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής και ο ΕΔΣΝΑ κινούνται με μεθοδικότητα και σχέδιο», τόνισε ότι «δεν φοβόμαστε τον διάλογο, αντίθετα τον επιδιώκουμε» και επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός θα τεθεί ως θέμα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο μόλις εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το ΥΠΕΝ.

«Για πρώτη φορά στην Αττική γίνεται μια τόσο εκτενής διαβούλευση και διάλογος για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Αυτοί που φωνάζουν περισσότερο από όλους για να δημιουργήσουν εντυπώσεις περί έλλειψης διαλόγου και συζήτησης για το ΠΕΣΔΑ είναι ακριβώς οι ίδιοι που δεν έχουν εμφανιστεί και δεν έχουν τοποθετηθεί ποτέ επί της ουσίας σε καμία από τις σχετικές συζητήσεις. Εμείς συζητάμε καθημερινά τη διαχείριση αποβλήτων, την ανακύκλωση και το ΠΕΣΔΑ, διότι εμείς πράττουμε καθημερινά για αυτά. Δίνουμε μάχη για να γίνουν άμεσα βήματα και να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Λογοδοτούμε και εξηγούμε προς όλες τις κατευθύνσεις τι σχεδιάζουμε και τι κάνουμε. Όλα αυτά τα κάνουμε διότι γνωρίζουμε ότι η συστράτευση όλων μας,  πολιτών, αιρετών, κυβέρνησης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάψει η Αττική να είναι ουραγός στην Ε.Ε. και να γίνει περιφέρεια πρότυπο στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.

Ο Γ. Πατούλης επανέλαβε «την αποφασιστικότητα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να βάλει τέλος στην απραξία του παρελθόντος και στο απαράδεκτο καθεστώς να θάβουμε στη Φυλή κάθε χρόνο σχεδόν 1,8 εκατ. τόνους απορριμμάτων». «Αυτό θα γίνει με σχέδιο ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και σύμφωνο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Ένα σχέδιο που θα εστιάζει στην αποκέντρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην απουσία συγκεκριμένων παρατάξεων από την ημερίδα ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι «αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει η επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτεςμ αλλά να δημιουργήσουν θόρυβο για να κρύψουν την ανυπαρξία εναλλακτικής πρότασης και της δικής τους διαχρονικής απραξίας».

«Σε τέτοιες στάσεις θα είμαι απέναντι. Το οφείλουμε στα παιδιά μας και σε όλες τις επόμενες γενιές. Όπως είχαμε πει ότι δεν μπορεί να ρυπαίνει κάποιος για να περάσει μηνύματα βάζοντας αφίσες και το κάναμε πράξη. Έτσι θα κάνουμε πράξη και όλες τις δεσμεύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων» πρόσθεσε.

Ο Γ. Πατούλης κατά την ολοκλήρωση της ημερίδας ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας, καθώς και τους ανεξάρτητους περιφερειακούς συμβούλους και όσους έλαβαν μέρος στην ημερίδα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet