Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στήριξη της οικογένειας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη στήριξη της οικογένειας

Την «προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στη στήριξη της οικογένειας, με έμφαση στις πολύτεκνες, μέσω της αξιοποίησης σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων για στοχευμένες δράσεις», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης σε παρέμβασή του στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022-Η Μεγάλη Πρόκληση», που διοργάνωσαν η Next is Now και η Dome Consulting.

Στη συγκεκριμένη θεματική ενότητα με τίτλο «Δημογραφικές προκλήσεις και Δημοσιονομικές προτεραιότητες» εκτός από τον περιφερειάρχη, τοποθετήθηκαν ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, καθηγητής Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών ΟΠΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειου Τομέα Αθήνας-τομεάρχης Εσωτερικών, ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος γενικής γραμματείας πρωθυπουργού, ο Βύρων Κοτζαμάνης καθηγητής δημογραφίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος Accenture Greece. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου.

Νωρίτερα ο κ. Πατούλης παρακολούθησε την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Κατά την τοποθέτηση του ο περιφερειάρχης αφού υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη σοβαρότητα το δημογραφικό πρόβλημα», επισήμανε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα με ιδιαίτερες προεκτάσεις στον οικονομικό και ασφαλιστικό τομέα».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet