Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κοινότητες των Ρομά
info-war.gr
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κοινότητες των Ρομά

Με αφορμή τη σημερινή (8/4) Παγκόσμια Ημέρα Έθνους των Ρομά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η πολιτική μας βούληση να αποτελούμε αρωγό σε όλες τις πρωτοβουλίες των Ελλήνων Ρομά προκειμένου να διασφαλιστεί η πολυπόθητη ένταξή τους σε μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες και να μπει ένα τέλος στις παθογένειες του παρελθόντος, εκφράζεται έμπρακτα και με συνέπεια καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Η σημερινή μέρα μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε εμφατικά ότι φαινόμενα διακρίσεων, στιγματισμού, μίσους και φόβου πρέπει να εξαλειφθούν. Έχουμε χρέος να στεκόμαστε ξεκάθαρα απέναντι στις ανισότητες, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις διακρίσεις και την περιθωριοποίηση.

Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε αναπτύξει άριστη συνεργασία με την Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ”, μια συνεργασία που αποδίδει καρπούς. Συγκεκριμένα, υλοποιούμε ειδικά προγράμματα πρόληψης, αγωγής υγείας, στέγασης και απασχόλησης, χρηματοδοτούμε τα διευρυμένα Κέντρα Κοινότητας των δήμων της Αττικής, όπου υπάρχουν και παραρτήματα Ρομά. Εν μέσω της πανδημίας, σκύψαμε στο κρίσιμο ζήτημα της ανάγκης ουσιαστικής πρόσβασης των Ελλήνων Ρομά στις δομές υγείας. Υποστηρίζουμε τις κοινότητες των Ρομά, για την εκπαίδευση αλλά και την υγιή διαβίωση τους και λαμβάνουμε μέτρα για την Προστασία, την Πρόληψη και την Υγειονομική εκπαίδευση στον Covid-19 για πολίτες Ρομά που διαβιούν τόσο σε παραπήγματα, όσο και στον αστικό ιστό της πόλης. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κοινότητες των Ρομά και να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες και τα προβλήματά τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet