Γ. Πατούλης: Καμία χρονοτριβή στην ολοκλήρωση έργων που θα «θωρακίσουν» καλύτερα την Αττική
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Καμία χρονοτριβή στην ολοκλήρωση έργων που θα «θωρακίσουν» καλύτερα την Αττική

Την επισήμανση ότι δεν θα επιτρέψει καμία καθυστέρηση στην υλοποίηση κρίσιμων έργων για την Αττική με έμφαση σε αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια των πολιτών και την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, έκανε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη μετείχαν και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων που είναι σε εξέλιξη στις περιφέρειές τους και προσδιόρισαν περαιτέρω παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την επίλυση προβλημάτων.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε ότι «στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η αποτελεσματική θωράκιση της Αττικής, η προάσπιση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και παρεμβάσεις με αναπτυξιακό πρόσημο που θα κάνουν τις πόλεις μας πιο έξυπνες και πιο φιλόξενες».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τους προϊσταμένους των τεχνικών διευθύνσεων της Περιφέρειας, αλλά και τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, «να προχωρήσουν, ανά Δήμο και ανά τομέα, σε αξιολόγηση και προτεραιοποίηση των έργων που απαιτούνται, σε συνάρτηση και με τον βαθμό ωριμότητας των σχετικών μελετών».

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων είναι έργα που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική προστασία, τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων, έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεων, κυρίως σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

«Θέλω να ενημερώνομαι προσωπικά για τα όποια προβλήματα προκύπτουν προκειμένου να δίνουμε λύσεις και να μην σημειώνονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων» σημείωσε και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση που παρατηρούνται χρονοτριβές, θα αναλαμβάνουν το «κόστος» του «παγώματος» των έργων, όσοι ευθύνονται.

»Κανείς από εσάς δεν είναι μόνος του, είμαστε όλοι μαζί και ενωμένοι θα δώσουμε τη μάχη για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών» συμπλήρωσε και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, επισημαίνοντας ότι προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών.

Γ. Πατούλης: «Θα αξιοποιήσουμε στο έπακρον όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας»

Σε ό,τι αφορά στα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια, υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια να φτάσει η απορροφητικότητα από το νέο ΕΣΠΑ στο 30%, ενώ, όπως σημείωσε, χτίζεται μία συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την υλοποίηση έργων τα οποία σχετίζονται με αναπτυξιακές υποδομές, αλλά και με την ενεργειακή αναβάθμιση των πόλεων.

Κατά τη σύσκεψη ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, διαμηνύοντας στα υπηρεσιακά στελέχη ότι «βούλησή του είναι να τους κάνει ενεργούς αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια». Σε αυτό το πλαίσιο τους ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται χαρτογράφηση των υπηρεσιών και αξιολόγηση των αναγκών, για την τοποθέτηση κυτίων ανακύκλωσης.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Δ. Νάνου, Λ. Κοσμόπουλος, Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Σ. Αντωνάκου, Λ. Κεφαλογιάννη, Γ. Δημόπουλος, Α. Λεωτσάκος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Α. Κατσιγιάννης και Ε. Κοσμίδη, η διευθύντρια Αναπτυξιακών Έργων της Περιφέρειας, Ε. Βελγάκη και ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας, Α. Καλογερόπουλος.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσαν ακόμη η Ε. Μικράκη από τη διεύθυνση Χωρικού Σχεδιασμού, η Ε. Πορτάλιου από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Ν. Τομέα, ο Ι. Ασπρουλάκης από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Αν. Αττικής, η Μ. Καράλη από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δ. Αττικής, ο Ι. Πολυχρονάκος από τη διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, ο Ε. Σφακάκης από τη διεύθυνση Μελετών, η Μ. Μίσκα από τη διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, η Β. Πανάγου από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτκών Υποδομών, ο Ε. Παγωτέλης από τη διεύθυνση Πάρκων και Αλσών, ο Α. Λυμπέρης από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δ. Τομέα, ο Γ. Μαυρογιαννίδης από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Β. Τομέα, ο Β. Γερακάκης από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων, ο Σ. Λαζαρίδης προϊστάμενος τμήματος Μελετών ΔΕΑΠ, καθώς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής, Ι. Σελίμης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet