Γ. Πατούλης: Κομβικός ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην Αττική
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Κομβικός ο ρόλος του πρωτογενούς τομέα στην Αττική

Στον σημαντικό ρόλο που έχει στην Περιφέρεια Αττικής ο πρωτογενής τομέας και στην «κομβική» σημασία της  διατήρησης και της ενίσχυσης της αγροτικής δραστηριότητας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην 6η Συνδιάσκεψη για τη Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Μέγαρα με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στη συνδιάσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του επιτρόπου Γεωργίας της Ε.Ε., Γιάννους Βοϊτσεχόφσκι, του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Λιβανού, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, στελεχών της αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην Αττική θα δώσει επιπλέον διέξοδο στο πρόβλημα της ανεργίας, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, με την παράλληλη ενίσχυση της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά.

«Είναι στο χέρι μας να βρούμε τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί πιο βιώσιμος και ανταγωνιστικός ο πρωτογενής μας τομέας, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της τροφής χωρίς υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και στην επιβράδυνση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης» είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Διαβάστε τις τοποθετήσεις του Γ. Πατούλη και του Γ. Βοϊτσεχόφσκι

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet