Γ. Πατούλης: Να μην ξεχάσουμε ποτέ τη βαρβαρότητα που συντελέστηκε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Να μην ξεχάσουμε ποτέ τη βαρβαρότητα που συντελέστηκε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου

Με αφορμή τη σημερινή (19/5) Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στέλνει το δικό του μήνυμα.

Ο κ. Πατούλης αναφέρει: «Η 19η Μαΐου αποτελεί μία ημέρα θλίψης και περισυλλογής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας καθώς 353.000 Έλληνες δολοφονήθηκαν από τον Κεμάλ Ατατούρκ και τους Νεότουρκους. Ο τουρκικός εθνικισμός της Οθωμανικής αυτοκρατορίας οδήγησε στη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες στη Μικρά Ασία. Αυτά τα χώματα ποτίστηκαν με αίμα αθώων Ελλήνων.

Η σημερινή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων μας υπενθυμίζει το ιστορικό μας καθήκον: Να μην ξεχάσουμε ποτέ τη βαρβαρότητα που συντελέστηκε εις βάρος των Ελλήνων του Πόντου, που μέχρι σήμερα αποτελεί ανοικτή πληγή στο σώμα του Ελληνισμού.

Ο Ελληνισμός του Πόντου για περισσότερα από 3.000 χρόνια έδωσε τα φώτα του πολιτισμού στην περιοχή, διακρίθηκε διαχρονικά στα γράμματα, τις τέχνες, το εμπόριο, έχτισε πόλεις που αποτέλεσαν σημαντικά κέντρα της Ανατολής και ανέδειξε προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας

Καταθέτουμε το σεβασμό μας στη μνήμη των χιλιάδων θυμάτων και δίνουμε μια υπόσχεση να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μας συνείδησης. Αποτελεί ελάχιστο χρέος μας, απέναντι σε όλα τα αθώα θύματα, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet