Γ. Πατούλης: Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που μπορεί να νικηθεί
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια που μπορεί να νικηθεί

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, απευθύνει το εξής μήνυμα:

Η σημερινή ημέρα είναι μία ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας σε όλες τις γυναίκες που δίνουν καθημερινό αγώνα για να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού, ότι είναι μία ασθένεια που μπορεί να νικηθεί. Κλειδί σε αυτή τη μάχη είναι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση.

Ως Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε και συμβάλλουμε ενεργά, με συγκεκριμένες πολιτικές και παρεμβάσεις, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης και προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Είναι υποχρέωση και καθήκον μας να συνεχίσουμε τη δρομολόγηση δράσεων με στόχο να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο τις γυναίκες και ιδιαίτερα όσες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απέναντι στον καρκίνο του μαστού. 

Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιούμε το πρόγραμμα πρόληψης υγείας και προσυμπτωματικού ελέγχου και στους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο τη διατήρηση της υγείας των πολιτών, 

Στόχος μας είναι, μέσα από τη γόνιμη συνεργασία του επιστημονικού κόσμου με την Αυτοδιοίκηση, να εφαρμόσουμε πρακτικές που ακολουθούνται εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η Ελλάδα, που είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη, θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί σε δράσεις πρόληψης υγείας και να μην είναι ουραγός.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι όλες οι γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους με τον καρκίνο του μαστού αξίζουν το θαυμασμό για το θάρρος, το κουράγιο τους και αποτελούν πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας. Θα είμαστε δίπλα τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet