Γ. Πατούλης: Πιστεύουμε στην ισότιμη ασφαλιστική αντιμετώπιση των Βορειοηπειρωτών
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Πιστεύουμε στην ισότιμη ασφαλιστική αντιμετώπιση των Βορειοηπειρωτών

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, με τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική και εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Α. Κούρτη, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας.

Η συζήτηση εστιάστηκε στο αίτημα των ομογενών της Β. Ηπείρου για πλήρες δικαίωμα σύνταξης. Ειδικότερα, ο κ. Κούρτης ενημέρωσε τον κ. Πατούλη ότι είναι άδικο να μην έχουν το δικαίωμα οι Βορειοηπειρώτες να θεμελιώσουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, αν δεν έχει πιστοποιηθεί η διαμονή τους τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, όπως ισχύει σήμερα, επισημαίνοντας πως σχετική επιστολή με το αίτημα να εξαιρεθούν οι Βορειοηπειρώτες από αυτή την υποχρέωση, απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, με αφορμή το υπό διαβούλευση ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι Βορειοηπειρώτες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τρόπο ισότιμο με όλους τους άλλους Έλληνες και υπογράμμισε πως θα στηρίξει την προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. «Πιστεύουμε στο δίκαιο και στις συνθέσεις. Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η Ελληνική Εθνική Μειονότητα και θα τους στηρίξουμε για μία καλύτερη ποιότητα ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet