Γ. Πατούλης: Σκοπός μας να λειτουργούμε διαφανώς και αποτελεσματικώς προς όφελος των πολιτών με σύμμαχο τις Ανεξάρτητες Αρχές
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Σκοπός μας να λειτουργούμε διαφανώς και αποτελεσματικώς προς όφελος των πολιτών με σύμμαχο τις Ανεξάρτητες Αρχές

Οι τρόποι αποτελεσματικότερης διασφάλισης της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία και των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης δημάρχων της Αττικής με τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΑΑΔΗΣΥ), Γ. Καταπόδης, ο προέδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ι. Χαλκιάς και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας, Ι. Σελίμης.

Κατά την αρχική του τοποθέτηση ο κ. Πατούλης τόνισε πως οι Ανεξάρτητες Αρχές, μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών τους αποτελούν έναν ισχυρό σύμμαχο για την Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια της να λειτουργεί με νομιμότητα και διαφάνεια, προς όφελος των πολιτών. «Τόσο με το υπ. Δικαιοσύνης και προσωπικά με τον υπουργό κ. Τσιάρα, όσο και με τις Ανεξάρτητες Αρχές έχουμε οικοδομήσει μία γόνιμη συνεργασία προκειμένου συνεχώς να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αλλά και να ισχυροποιούμε τις δικλείδες ασφαλείας που μας επιτρέπουν να λειτουργούμε σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας, το οποίο είναι και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα μας», ανέφερε.

Ο υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας επεσήμανε πως σκοπός είναι να προσαρμόζεται η όποια νομολογία σε περίπτωση που απαιτείται, με στόχο να διευκολύνεται το έργο της Αυτοδιοίκησης και εξήρε το επίπεδο συνεργασίας του με την Περιφέρεια. «Κοινός μας στόχος με την Αυτοδιοίκηση είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε συνοδοιπόροι», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Καταπόδης υπογράμμισε πως θα είναι συνεχώς στο πλευρό της Αυτοδιοίκησης, παρέχοντας υποστήριξη και ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν Δήμους και Περιφέρειες, με σκοπό να αρθούν διαχρονικές παθογένειες.

Στο ίδιο κλίμα και ο κ. Χαλκιάς τόνισε πως το Νομικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να στηρίζει εποικοδομητικά το έργο Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να ισχυροποιηθεί η έννοια του κράτους δικαίου.

Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία με όλες τις Ανεξάρτητες Αρχές είναι πάντα πολύ εποικοδομητική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet