Γ. Πατούλης: Στην Αττική δεν θα θάβουμε σκουπίδια – Το οφείλουμε στα παιδιά μας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Στην Αττική δεν θα θάβουμε σκουπίδια – Το οφείλουμε στα παιδιά μας

«Την αποφασιστικότητα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να βάλει τέλος στην απραξία του παρελθόντος και στο απαράδεκτο καθεστώς να θάβουμε στη Φυλή κάθε χρόνο σχεδόν 1,8 εκατ. τόνους απορριμμάτων χωρίς επεξεργασία», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της παρουσίασης του υπό διαβούλευση νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων της Αττικής (ΠΕΣΔΑ), στους δημάρχους της Αττικής, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως εξήγησε, αυτό θα γίνει με ένα νέο σχέδιο «ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και σύμφωνο με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, που θα εστιάζει στην αποκέντρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Τους βασικούς άξονες του νέου ΠΕΣΔΑ παρουσίασαν αναλυτικά οι τεχνικοί συμβούλοι σε θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ Δ. Μπούρκας, ο Β. Μιχαλόπουλος και Α. Μαυρόπουλος.

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας το 2025 να φτάσει η ανακύκλωση στο 40%»

«Παραλάβαμε μία βραδυφλεγή ωρολογιακή βόμβα, καθώς οι προηγούμενες διοικήσεις αναλώθηκαν σε ανέξοδες υποσχέσεις, χωρίς να έχουν επιλύσει κανένα από τα σημαντικά προβλήματα» τόνισε ο περιφερειάρχης, ενώ εν συνεχεία συνόψισε τις δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των Δήμων, τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού όσο και τιμολογιακής πολιτικής και τεχνικής υποστήριξης, επισημαίνοντας: «Στόχος μας είναι να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης που θα είναι φιλικό στο περιβάλλον, δεν θα κοστίζει ακριβά στον πολίτη, θα λειτουργεί με βάση το νέο Εθνικό Σχεδιασμό, θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες πράσινες θέσεις εργασίας».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση για τον ΠΕΣΔΑ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet