Γ. Πατούλης: Στόχος είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής να απολαμβάνουν ποιοτικές αστικές μετακινήσεις
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Στόχος είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής να απολαμβάνουν ποιοτικές αστικές μετακινήσεις

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας «να συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση της αστικής βιώσιμης κινητικότητας στην Αττική με συγκεκριμένα έργα αλλά και παροχή πόρων μέσα και από το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Αττική 2021-2027, ύψους 1,6 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας τη σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών και η ΣΤΑΣΥ, στο Μετρό του Συντάγματος.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο υφ. Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Χ. Δαμάσκος, ο γ. γραμματέας Μεταφορών Ι. Ξιφαράς, η γ. γραμματέας Ενέργειας Α. Σδούκου, ο διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Θ. Κοτταράς, ο πρόεδρος της ΟΣΥ Β. Ξυπολυτάς, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ Γ. Γκόλιας, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train M. Capotorto και άλλοι.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια Αττικής και την χαρακτήρισε «νευραλγικής σημασίας, προκειμένου να εφαρμόσουμε στην χώρα μας όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές πρακτικές της αστικής βιώσιμης κινητικότητας».

«Στόχος μας είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αττικής να απολαμβάνουν ποιοτικές και ασφαλείς αστικές μετακινήσεις – και το κυριότερο – φιλικές για το σύνολο του πληθυσμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ και των ηλικιωμένων» τόνισε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως σ΄αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια εργάζεται καθημερινά με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για τη βελτίωση του οδικού δικτύου και τη διευκόλυνση των αστικών επιβατικών μεταφορών, τόσο για τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεΐ  όσο και για τα ΚΤΕΛ του Νομού Αττικής.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet