Γ. Πατούλης: Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και συνείδησης από τη σχολική ηλικία
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και συνείδησης από τη σχολική ηλικία

Στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» Δευτεροβάθμια εκπαίδευση «Οδική Ασφάλεια: Κοινή Ευθύνη», ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο περιφερειάρχης απένειμε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ταινίας στο γυμνάσιο Αυλώνα το οποίο δημιούργησε ένα βίντεο με οδηγίες προς νέους ποδηλάτες και πεζούς. Ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να αποκτήσουμε ως πολίτες κουλτούρα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και όπως επισήμανε αυτό μπορεί να επιτευχθεί με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας. Στη συνέχεια συνεχάρη το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” για τη πρωτοβουλία διοργάνωσης του πανελλήνιου διαγωνισμού.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφέρθηκε και στη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Ινστιτούτο και την πρόεδρό του Β. Δανέλλη-Μυλωνά. Όπως υπογράμμισε ήδη είναι σε εξέλιξη πιλοτικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου σε 25 σχολικές μονάδες για την οδική ασφάλεια μέσω του οποίου πραγματοποιείται διαδραστική και βιωματική εκπαίδευση μαθητών με τίτλο: «Κάν’ το Σωστά. Μπορείς». Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην εμπειρία του ως χειρούργος γιατρός τονίζοντας ότι η χρήση ζώνης και κράνους σώζει ζωές. Θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, αλλά πάνω από όλους τα παιδιά που συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις και διαγωνισμούς. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την πρόεδρο του Ινστιτούτου Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία μαζί με τους αξιόλογους συνεργάτες της ακούραστα και μεθοδικά εργάζονται καθημερινά για ένα καλύτερο μέλλον με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Κεραμέως, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, ο Μ. Παπαδόπουλος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Χ. Ρώμας, η προϊσταμένη του Τμήματος Παίδευσης Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας Σ. Παπαδημητρίου, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Εθνικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» Β. Δανέλη Μυλωνά, ο Φ. Τσιμπόγλου, διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, κ.ά.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησής τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. και της καλλιέργειας κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθεί πως οι έφηβοι ως χρήστες του οδικού δικτύου έχουν δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που οφείλουν να γνωρίζουν και να τηρούν ώστε να μπορούν οι ίδιοι και οι συμπολίτες τους να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά σε τροχαία συμβάντα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet