Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζει με σημαντικά έργα υποδομών τους πληγέντες Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Στηρίζει με σημαντικά έργα υποδομών τους πληγέντες Δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής

Εγκρίθηκε η 3η Τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής. Στην τροποποίηση του Προγράμματος εντάχθηκαν οι χρηματοδοτήσεις έργων  ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία αφορούν παρεμβάσεις στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής οι οποίες επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Τα συγκεκριμένα έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων μετά από σχετική δέσμευση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των Δημοτικών Συμβουλίων Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Μετά από εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και της αρμόδιας εντεταλμένης περιφερειακής συμβούλου Ε. Κοσμίδη, το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων.

Μεταξύ άλλων, η σχετική τροποποίηση αφορά έργα οδοποιίας σε περιοχές του Δήμου Σαρωνικού, που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Τα σχετικά έργα έχουν προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ.

Για τον Δήμο Λαυρεωτικής, προβλέπεται ένταξη έργων οδοποιίας στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και θα συμβάλλει στην ταχύτερη επιστροφή της κανονικότητας στην περιοχή. Όπως πράξαμε από την πρώτη στιγμή συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, το ίδιο κάνουμε αίσθημα ευθύνης και στην επόμενη ημέρα. Συνδράμουμε στην αποκατάσταση των ζημιών των υποδομών, καθώς και στην προσπάθεια αναγέννησης των δασικών σχηματισμών που καταστράφηκαν».

Σε κοινή δήλωσή τους οι δήμαρχοι Δημήτρης Λουκάς και Πέτρος Φιλίππου τόνισαν:

«Ευχαριστούμε θερμά τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά μας και κατανόησε πλήρως τα αιτήματά μας. Ευχαριστούμε όλα τα στελέχη της Περιφέρειας και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που στηρίζουν έμπρακτα τις πληγείσες περιοχές. Σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο, που για τους Δήμους μας και τους δημότες μας έγινε ακόμη πιο δυσχερής μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά, η καλή συνεργασία με την Περιφέρεια αποτελεί σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των ζημιών και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε για την άμεση υλοποίηση των έργων, ώστε οι πληγείσες περιοχές να αποκατασταθούν γρήγορα και οι κάτοικοι να περάσουν στην επόμενη ημέρα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet