Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέστη το πρωί της Παρασκευής 24 Ιουλίου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ), για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης από τον πρόεδρο του ΣΦΕΑ, Σ. Χαλβατζή, και τον γ.γ., Ν. Τριανταφύλλου, παρουσία και μελών του Συνδέσμου.

Ο κ. Πατούλης με αφορμή την εκδήλωση και τη σημερινή επέτειο της Δημοκρατίας δήλωσε:

«Τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα το ύψιστο αγαθό της Δημοκρατίας. Ενωμένοι, με ομοψυχία και αλληλεγγύη θα διασφαλίσουμε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τα παιδιά μας.

»Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση και ηρωισμό για να υπερασπιστούν το αγαθό της Δημοκρατίας. Με σεβασμό στους αγώνες τους οφείλουμε όλοι μας να διαφυλάττουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα».

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής σημειώνει ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Πατούλης, συζήτησε με τον κ. Μπακογιάννη και τον κ. Χαλβατζή και συμφώνησαν το επόμενο διάστημα να υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας για τη συντήρηση και αποκατάσταση του χώρου.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet