Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον αρμενικό λαό
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Τιμούμε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας με τον αρμενικό λαό

Για τις δυνατότητες να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Αρμενίας και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο τη δρομολόγηση συνεργασιών σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, καθώς επίσης και οι επιχειρηματικές δράσεις, συζήτησαν, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντησή τους, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ . Πατούλης με τον πρέσβη της Αρμενίας στην Αθήνα Tigran Mkrtchyan.

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, επιβεβαιώθηκαν οι ιδιαίτεροι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας εκτίμησης που συνδέουν τους δύο λαούς, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πατούλης, «η ιστορία του αρμένικου λαού διατρέχεται από παρόμοιες εντάσεις και δοκιμασίες με την ιστορία του ελληνικού λαού».

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα διεύρυνσης της συνεργασίας και σε επίπεδο Περιφερειών, καθώς επίσης και οι προϋποθέσεις για το προγραμματισμό από κοινού δράσεων της Περιφέρειας Αττικής, της Αρμένικης Πρεσβείας και της Αρμένικης Κοινότητας της Αττικής. Για το λόγο αυτό, αποφασίστηκε μια τριμερής συνάντηση, με στόχο το σχεδιασμό ενός πλαισίου συνεργασίας που θα προωθήσει την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας και την σύσφιξη των σχέσεων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την συνάντηση με τον Αρμένιο πρέσβη επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Οι δεσμοί φιλίας και η αμοιβαία εκτίμηση μεταξύ Ελλήνων και των Αρμενίων είναι θεμελιωμένοι γερά μέσα στις σελίδες της ιστορίας. Ο πόνος του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, αλλά ταυτόχρονα και η ανεξάντλητη δύναμη για επιβίωση και προκοπή είναι κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν από κοινού τους δυο λαούς. Σήμερα, κοιτώντας μπροστά, αναζητούμε νέες δυνατότητες ενίσχυσης αυτών των δεσμών μέσα από συνεργασίες που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια μας και θα ενδυναμώσουν την σχέση μας. Ο πολιτισμός, ο τουρισμός και η επιχειρηματική δράση είναι τομείς στους οποίους μπορούν να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς μας. Μαζί με την αρμένικη κοινότητα και τον αγαπητό πρέσβη, έχουμε την βούληση να φέρουμε πιο κοντά τους πολίτες μας, συνεχίζοντας την διαχρονική μας φιλία και εκτίμηση».

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Αρμενίας Tigran Mkrtchyan, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τα θερμά του λόγια, προσκαλώντας τον να επισκεφθεί την Αρμενία και εκφράζοντας με τη σειρά του την βούληση για συνεργασία των δύο χωρών σε επίπεδο Περιφερειών. «Είναι μια ιδιαίτερη χρονιά η φετινή για την Ελλάδα και την Αρμενία, καθώς εκτός από τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή συμπληρώνονται παράλληλα 100 χρόνια από την ίδρυση της αρμένικης κοινότητας στην Ελλάδα», τόνισε ο πρέσβης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet