Γ. Πατούλης: Τιμούμε όλους τους αθλητές μας που διαδίδουν το ιδανικό του ευ αγωνίζεσθαι
Αθλητισμός

Γ. Πατούλης: Τιμούμε όλους τους αθλητές μας που διαδίδουν το ιδανικό του ευ αγωνίζεσθαι

Στη δέσμευση πως «η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά τον ελληνικό αθλητισμό και τους αθλητές με στοχευμένες δράσεις και έργα ουσίας» προχώρησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην Ετήσια Εκδήλωση Τιμητικών Βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ειδικότερα τιμήθηκαν οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους για τα μετάλλια που κέρδισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια του 2021.

Τον περιφερειάρχη, ο οποίος στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσε τον κορυφαίο αθλητή Μ. Τεντόγλου, που δεν κατάφερε να παραβρεθεί, καθώς βρίσκεται για προπονήσεις στην Κύπρο και το παρέλαβε εκπρόσωπος του, υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σ. Καπράλος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ι. Κούβελος, ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng, ο γγα Γιώργος Μαυρωτάς, η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και πολλών προσωπικότητες του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο κ. Πατούλης τόνισε πως «αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία να ειπωθεί ένα μικρό ευχαριστώ στους Έλληνες και τις Ελληνίδες που δοξάζουν την χώρα μας με τις κορυφαίες επιδόσεις τους. Σε αυτούς που διαδίδουν το ιδανικό του ευ αγωνίζεσθαι σε όλο τον κόσμο, ιδίως στις νέες γενιές που διψούν για υγιή πρότυπα». «Μας κάνετε πολύ περήφανους», ανέφερε και εξέφρασε τη χαρά, αλλά και τη συγκίνησή του να βραβεύει τον Μίλτο Τεντόγλου, «τον κορυφαίο αθλητή μας, που μας έχει κάνει πολλές φορές περήφανους, όπως πρόσφατα, που για ακόμη μια φορά κατέκτησε την κορυφή του βάθρου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι», όπως τόνισε.

«Οι σπουδαίες νίκες του μας γεμίζουν πάντα χαρά και μας γεμίζουν αισιοδοξία, ιδίως σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, που όλοι χρειαζόμαστε στιγμές ανάτασης» επισήμανε ο κ. Πατούλης και σημείωσε κλείνοντας : «Το πνεύμα του αθλητισμού μπορεί και πρέπει να δείξει το δρόμο για όλα εκείνα τα ιδανικά και τις αξίες που μπορούν να ανυψώσουν τον άνθρωπο και την πατρίδα και ο Μίλτος Τεντόγλου δίνει το παράδειγμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η Περιφέρεια Αττικής θα βρίσκεται με όλες τις δυνάμεις της συνεχώς κοντά στα κορυφαία γεγονότα του αθλητισμού, μας με έργα ουσίας ώστε να στηρίζουμε έμπρακτα τους αθλητές και της αθλήτριές μας, που τιμούν και προβάλλουν την πατρίδα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet