Γ. Πατούλης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση μπορούν  να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση των υγειονομικών δομών
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κεντρική Διοίκηση μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενδυνάμωση των υγειονομικών δομών

Οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και του υπουργείου Υγείας στο πλέγμα των πολιτικών και δράσεων που αφορούν στην καλύτερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής και στον προσυμπτωματικό έλεγχο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη με τον υπ. Υγείας, Αθ. Πλεύρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπ. Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την πρόληψη, όσο και στη στοχευμένη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τον κ. Πλεύρη για το πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου των ΚΕΠ Υγείας που εφαρμόζεται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ και σημείωσε ότι στόχος είναι η επέκτασή του και στους 66 Δήμους της Αττικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνηθεί το πλαίσιο συνεργασίας προκειμένου να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία μέσα και από τη διασυνδεσιμότητα των ΚΕΠ Υγείας και των ΤΟΜΥ.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet