Γ. Πατούλης: Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας, η ίδια μας η ζωή και είναι καθήκον μας να το προστατεύουμε
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Το Περιβάλλον είναι το σπίτι μας, η ίδια μας η ζωή και είναι καθήκον μας να το προστατεύουμε

«Η προστασία του Περιβάλλοντος και η Βιώσιμη Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί στρατηγικό στόχο μας και προτεραιότητά μας 12 μήνες τον χρόνο. Η κλιματική κρίση που είναι σε εξέλιξη δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, οφείλουμε να εργαστούμε και να συνεργαστούμε σε όλα τα επίπεδα διοίκησης τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και για την υλοποίηση σχετικών έργων και δράσεων» αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Όπως τονίζει, «από την αρχή της θητείας μας θέσαμε ως κεντρικό στόχο των πολιτικών μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία πράσινη Περιφέρεια-Πρότυπο ευζωίας. Αυτή μας την προτεραιότητα την αποδείξαμε στην πράξη, εξασφαλίζοντας περίπου 200 εκ. ευρώ για την ανακύκλωση, σε αντίθεση με προηγούμενες διοικήσεις που δεν είχαν διασφαλίσει ούτε 1 ευρώ» και προσθέτει: 

«Προς αυτή την κατεύθυνση, εστιάσαμε στα περιβαλλοντικά θέματα, στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, ενώ η πράσινη, αλλά και η γαλάζια οικονομία, βρίσκονται στον βασικό πυλώνα του μοντέλου ανάπτυξης που έχουμε αποφασίσει και υλοποιούμε.

Επίσης εντείναμε τις προσπάθειές μας για μείωση των αποβλήτων και της κατανάλωσης ενέργειας, ενισχύσαμε την καινοτομία στον τομέα του περιβάλλοντος, στηρίξαμε τη δημιουργία νέων αγορών στη βάση της κυκλικής οικονομίας και της ζήτησης πράσινων τεχνολογιών, αγαθών και υπηρεσιών».

«Με σεβασμό στον πολίτη και αγάπη για το περιβάλλον συνεχίζουμε δημιουργικά για να προστατεύσουμε το σπίτι όλων των ανθρώπων: τη γη μας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet