Γ. Πατούλης: H Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: H Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα

Η προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή, οι πολιτικές, τα σχέδια και η εφαρμογή τους, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (22/6) στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, κήρυξε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία, όπως επισήμανε, δυστυχώς έχει μετασχηματιστεί σε Κλιματική Κρίση.

Ο Γ. Πατούλης, αφού επισήμανε ότι «η Κλιματική Κρίση καλπάζει και εκδηλώνεται ποικιλόμορφα», υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα περιφερειάρχη, έχει θέσει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της Κλιματική Αλλαγής σε πρώτη προτεραιότητα. «Η ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και η οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε πόλεις και περιφέρειες γίνεται όλο και περισσότερο επιτακτική», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι πόροι του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 είναι αυξημένοι κατά 53%. Στο πλαίσιο αυτό θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες και οι χρηματοδοτήσεις στους άξονες της κλιματικής αλλαγής και της διαχείρισης των αποβλήτων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet