Γ. Σγουρός για Φαληρικό Όρμο: Χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις ξεκίνησαν ένα έργο στα «τυφλά»
Κοινωνία

Γ. Σγουρός για Φαληρικό Όρμο: Χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις ξεκίνησαν ένα έργο στα «τυφλά»

«Με ρυθμό χελώνας προχωράνε τα έργα στον Φαληρικό Όρμο, με αποτέλεσμα 3,5 χρόνια μετά τη έναρξη κατασκευής του έργου, να μην υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσής του και να κρατούνται “όμηροι” χιλιάδες κάτοικοι και εργαζόμενοι ενός πολύ μεγάλου μέρους του λεκανοπεδίου της Αττικής, που βλέπουν τη ζωή τους να υποβαθμίζεται καθημερινά», σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.

Όπως τονίζει ο κ. Σγουρός, «τα εργοτάξια τους τελευταίους μήνες υπολειτουργούν, ενώ έχει χαθεί κάθε πρόσβαση και οπτική θέα στη θάλασσα από την πλευρά του Μοσχάτου».

«Οι καθυστερήσεις», όπως αναφέρει ο πρώην περιφερειάρχης, «είναι αποτέλεσμα της προχειρότητας με την οποία ξεκίνησε το έργο καθώς δεν υπήρχαν εξ αρχής διασφαλισμένες πιστώσεις για το σύνολο της κατασκευής του με αποτέλεσμα η ολοκλήρωση του να κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις καλένδες, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης η παράταξη σημειώνει τα εξής:

«Τα προαναφερθέντα ισχύουν, αν και ήδη το κόστος του έργου έχει -μετά την υπογραφή αλλεπάλληλων συμπληρωματικών συμβάσεων- υπερβεί το 50% του αρχικού του προϋπολογισμού, ξεπερνώντας τα 100 εκατ. ευρώ, με αποκλειστική χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής δηλαδή από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

»Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε μόνο στην Α’ φάση του έργου, χωρίς να υπάρχουν προβλέψεις από που θα χρηματοδοτηθεί η Β’ φάση, πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες και πότε θα αποδοθεί το έργο στο σύνολο του.

»Η αρχική, βέβαια, δέσμευση της πρώην διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής (Δούρου) ήταν ότι το έργο θα τέλειωνε σε δύο χρόνια και εντός του αρχικού του προϋπολογισμού…

»Η δέσμευση της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας ήταν ότι το έργο της Α’ φάσης θα τέλειωνε στις αρχές του 2021, ενώ για τη Β’ φάση βρίσκεται σε αναζήτηση πόρων…»

Σε σχετική δήλωσε του ο κ. Σγουρός υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν συνολικά ευθύνες, τόσο στην προηγούμενη, όσο και στη σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου και την εκτροπή του προϋπολογισμού του. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο χωρίς χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης. Οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν το χρονοδιάγραμμα του έργου, πότε θα τελειώσει η Α’ και πότε η Β’ φάση, πότε δηλαδή το έργο θα είναι λειτουργικό και με ποιο κόστος. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη οφείλει να συνδράμει, ώστε να βρεθούν οι πόροι για την ολοκλήρωση του έργου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet