Γ. Σγουρός: Αναξιοποίητα 400 εκατ. ευρώ και συσσώρευση απορριμμάτων στη Φυλή για… ιδεοληψίες
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: Αναξιοποίητα 400 εκατ. ευρώ και συσσώρευση απορριμμάτων στη Φυλή για… ιδεοληψίες

«Η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει εκ νέου την κατασκευή των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Αττικής μέσω ΣΔΙΤ αποτελεί την πλέον κατηγορηματική αναγνώριση της ορθότητας των προσπαθειών που καταβάλαμε την περίοδο 2012-2014, κόντρα στα πάσης φύσεως συντεχνιακά και άλλα συμφέροντα, ώστε να αποκτήσει η Αττική υποδομές διαχείρισης αποβλήτων εφάμιλλες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών» αναφέρει η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, με επικεφαλής τον πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Συνεχίζοντας η παράταξη σημειώνει ότι έπρεπε δυστυχώς να περάσουν ακριβώς οκτώ χρόνια από τον Νοέμβριο του 2012 οπότε και εγκρίθηκε η αρχική προσφυγή στη διαδικασία των ΣΔΙΤ από την τότε διυπουργική επιτροπή, για να επιστρέψουμε και πάλι στην ίδια αφετηρία.

«Όσοι έσπευδαν τότε παρασυρμένοι από τον οίστρο της εξουσίας να μας κουνήσουν το δάκτυλο (Ρ. Δούρου – τέως περιφερειάρχης), ας αναλογιστούν ότι, εξαιτίας των ιδεοληψιών τους, χάθηκαν 400 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κεφάλαια, συσσωρεύθηκαν δεκάδες χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων στη Φυλή, που θα μπορούσαν να έχουν ανακυκλωθεί, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και υπέστη το περιβάλλον και η οικονομία μας μεγάλη βλάβη», προσθέτει ο συνδυασμός του κ. Σγουρού, υπογραμμίζοντας:

«Ομοίως και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής (Γ. Πατούλης) που προεκλογικά μας εγκαλούσε για αδράνεια και σήμερα ακολουθεί τα βήματά μας θα πρέπει να αφυπνιστεί από τον λήθαργο στον οποίο βρίσκεται και να αναλογιστεί τις ευθύνες της διότι ήδη έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και η Αττική δεν έχει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις και χρονοτριβές.

»Υ.Γ. Η τότε Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet