Δέσμη 23 νομοθετικών ρυθμίσεων και προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής προς το υπ. Μεταφορών για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη
Κοινωνία

Δέσμη 23 νομοθετικών ρυθμίσεων και προτάσεων της Περιφέρειας Αττικής προς το υπ. Μεταφορών για αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προχώρησε στην εκ νέου κατάθεση 23 συνολικά προτάσεων νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Η ολοκληρωμένη αυτή δέσμη περιλαμβάνει «εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις στην προοπτική ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας, κατοχύρωσης αδιάβλητου συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης οδηγών και διασφάλισης της αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησης του πολίτη ηλεκτρονικά και από απόσταση» όπως τονίζει η περιφερειακή αρχή.

Στη σχετική επιστολή, που συνοδεύεται από αντίστοιχα έγγραφα που έχουν κατά καιρούς διαβιβαστεί από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Βασίλη Γιαννακόπουλο και τον γενικό διευθυντή Μεταφορών, Ηλία Δόλγυρα, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει ότι «η δημιουργική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί την τελευταία διετία μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας έχει μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα, προς όφελος των πολιτών. Από την καθιέρωση της προσωρινής άδειας οδήγησης, την αυτοδίκαιη άρση της παρακράτησης κυριότητας οχήματος, την ηλεκτρονική υποβολή δικαιολογητικών αντικατάστασης αδειών οδήγησης κ.ά».

Ωστόσο, επισημαίνει «την αδήριτη ανάγκη για επιτάχυνση ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, αλληλένδετων μεταξύ τους, οι οποίες αίρουν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις, ελαχιστοποιούν τη φυσική παρουσία των πολιτών στα γκισέ των υπηρεσιών και εξαλείφουν φαινόμενα διαφθοράς και συνδιαλλαγής».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet