Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας: «Απειλήθηκαν σπίτια από τη φωτιά, αλλά η επέμβαση ήταν άμεση»
Φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Κοινωνία

Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας: «Απειλήθηκαν σπίτια από τη φωτιά, αλλά η επέμβαση ήταν άμεση»

Άμεση είναι η επέμβαση των πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων στην προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ξέσπασε νωρίτερα στην Λούτσα (Αρτέμιδα), πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σε αυτό βοηθούν οι συνθήκες, καθώς ο άνεμος που πνέει είναι χαμηλής έντασης, αλλά και το γεγονός πως έγινε αμέσως αντιληπτή. Στην περιοχή επιχειρεί κι ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία μέσα σε δύσβατη περιοχή.

«Δεν κινδυνεύουν σπίτια από τη φωτιά»

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

«Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι η φωτιά ελέγχεται αυτή τη στιγμή και σε αυτό βοηθούν και οι συνθήκες που επικρατούν», είπε αρχικά ο κ. Μάρκου και στη συνέχεια τόνισε: «Η επέμβαση ήταν άμεση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι πυροσβεστικές και εθελοντικές ομάδες, αλλά κυρίως ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία και σε μια δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. Στην αρχή η φωτιά πλησίασε σπίτια τα οποία απειλήθηκαν και μάλιστα κάηκαν κάποια δέντρα σε αυλές, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το επεισόδιο βρίσκεται σε ύφεση και σπίτια δεν κινδυνεύουν».

Στο τέλος ο κ. Μάρκου προσέθεσε: «Το θέμα είναι ότι οι εστίες δείχνουν πως είναι περισσότερες από μία κι αυτό μας βάζει σε κάποιες υποψίες».

Παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Το ελικόπτερο συνεχίζει να επιχειρεί με διαρκείς ρίψεις νερού μέσα σε δύσβατο σημείο, εκεί όπου έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή η φωτιά, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν για να μην επεκταθεί ή να μην κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet