Διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 σε 140 υπαλλήλους πρώτης γραμμής της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 σε 140 υπαλλήλους πρώτης γραμμής της Περιφέρειας Αττικής

Διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 με τη λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος πραγματοποιήθηκαν σε υπαλλήλους πρώτης γραμμής στο κεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 80-88) με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη.

Στη δειγματοληψία συμμετείχαν 5 από τις 15 Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ), οι οποίες είναι στελεχωμένες από εξειδικευμένους Ιατρούς (πνευμονολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και καρδιολόγους), στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Ερμής» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσε ο συντονιστής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος, Π. Ευσταθίου.

Ειδικότερα, το κινητό κλιμάκιο των ιατρών, λαμβάνοντας αυστηρά τις αναγκαίες προφυλάξεις και με πλήρη εξοπλισμό, προέβη σε λήψη δείγματος ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, από 140 στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης τόνισε:

«Η σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων συνεχίζεται. Σειρά σήμερα είχαν στελέχη της πρώτης γραμμής των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής. Ένα δίκτυο γιατρών με τη συμμετοχή εξειδικευμένων νοσηλευτών εργάζεται καθημερινά για την διεξαγωγή των τεστ. Πρόκειται για μία δράση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης, που είναι και ο βασικός μας στόχος, ειδικά σε υπηρεσίες αιχμής. Θα συνεχίσουμε συνδράμοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της επιδημίας και την προάσπιση της υγείας των πολιτών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet