Διερευνώνται από την Περιφέρεια Αττικής οι καταγγελίες για πρόκληση ρύπανσης από παράνομη καύση καλωδίων στον Ελαιώνα
Κοινωνία

Διερευνώνται από την Περιφέρεια Αττικής οι καταγγελίες για πρόκληση ρύπανσης από παράνομη καύση καλωδίων στον Ελαιώνα

Την άμεση ενεργοποίηση όλου του Μηχανισμού της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την παράνομη καύση καλωδίων στην περιοχή του Ελαιώνα ζήτησε ο περιφερειάρχης Αττικής. Γ. Πατούλης. Το σχετικό φαινόμενο της παράνομης καύσης καλωδίων στην περιοχή Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων γνωστοποιήθηκε με έγγραφο-καταγγελία του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου, μέσω του οποίου ζητούσε την παρέμβαση υπουργείου Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας Αττικής.

Με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, ήδη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μετέβη στην περιοχή που υποδείχθηκε από τον Δήμο και πραγματοποίησε αυτοψία, ενώ γίνεται χαρτογράφηση και ανάλυση των δεδομένων από το δίκτυο μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια.

Παρά το γεγονός ότι δεν παρατηρήθηκε καύση καλωδίων τη συγκεκριμένη στιγμή της αυτοψίας (27/9/2021) στην ευρύτερη περιοχή, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας παραμένουν σε επιφυλακή και σε περίπτωση που εντοπιστεί τέτοια παράνομη ενέργεια θα ειδοποιηθεί άμεσα η Περιβαλλοντική Αστυνομία για να προβεί στις νόμιμες ενέργειες. Η γενική διευθύντρια  Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παρασκευοπούλου και τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Α. Ευθυμίου.

Ο περιφερειάρχης έχει ζητήσει να υπάρξει ειδική έκθεση του δικτύου μετρήσεων Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης για Αιωρούμενα Σωματίδια προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση της ρύπανσης και ο βαθμός του κίνδυνου.

Με αφορμή το σχετικό γεγονός ο κ. Πατούλης επισημαίνει: «Η προστασία της υγείας των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε πλήρη κινητοποίηση προκειμένου να διερευνηθεί η έκταση του προβλήματος. Ήδη έχω ζητήσει, τόσο από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, όσο και από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και την αρμόδια  γενική διευθύντρια κ. Παρασκευοπούλου να είναι σε εγρήγορση και να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, συνεργαζόμενοι με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, την Αστυνομία και τους Δήμους προκειμένου να περιοριστούν τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet