Δράσεις Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ για τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών
Κοινωνία

Δράσεις Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ για τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών

Με σύνθημα «Η γυναίκα δίνει ζωή! Η βία τη σκοτώνει» ξεκίνησαν την Παρασκευή 18 Μαρτίου δράσεις για τον περιορισμό της βίας κατά των γυναικών από την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο Μετρό Συντάγματος και στον πεζόδρομο της Ερμού. Στόχος της σχετικής καμπάνιας, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε ζητήματα βίας κατά των γυναικών και η ενθάρρυνσή τους να «Σπάσουν τη σιωπή τους».

«Η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί ζήτημα που μας αφορά όλους. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται αποδεκτό. Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί μια ισχυρή ασπίδα προστασίας και να βοηθήσουμε να σπάσει η σιωπή, τόσο εκείνων που την έχουν υποστεί, όσο και εκείνων που γνωρίζουν και δεν το καταγγέλλουν» δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της δράσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, ενώ στο σημείο βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Υγείας Γ. Κεχρής, Νότιου Τομέα Δ. Νάνου και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Π. Λεονάρδου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet