Δύναμη Ζωής για την Κινέττα: Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί – Πουθενά τα μπάζα των 7 εκατ.
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής για την Κινέττα: Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί – Πουθενά τα μπάζα των 7 εκατ.

Για «κακή κατάσταση στην περιοχή της Κινέττας τρία χρόνια μετά από την καταστροφική πλημμύρα του Νοεμβρίου του 2019» κάνει λόγο η Δύναμη Ζωής.

Κλιμάκιο της περιφερειακής παράταξης, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων και δημοτικούς συμβούλους, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα (13/9/2022) αυτοψία στην περιοχή της γέφυρας της Πίκας που στις 24 και 25 Νοεμβρίου λειτούργησε ως φυσικό φράγμα, προκαλώντας μεγάλη πλημμύρα.

Η Δύναμη Ζωής αναφέρει σχετικά:

«Μέχρι σήμερα η διοίκηση Πατούλη δεν έχει λάβει μέτρα για την άρση των επικινδυνοτήτων και τελικά την κατασκευή νέας σύγχρονης γέφυρας με μεγάλο άνοιγμα κάτω από αυτήν, ώστε να μην φράζει και να μπορεί να διέρχεται το νερό. Αντίθετα έχει αφήσει την ίδια γέφυρα με τα μικρά ανοίγματα κάτωθεν αυτής, με κίνδυνο να (ξανα)λειτουργήσει σαν φράγμα, σε ενδεχόμενη ισχυρή νεροποντή. Τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλία η διοίκηση Πατούλη για σοβαρές μελέτες.

Παράλληλα το κλιμάκιο αναζήτησε τα μπάζα που είναι το αντικείμενο της 1ης Συμπληρωματικής Σύμβασης του έργου “Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα της 24ης-25ης/11/2019 στην τοπική κοινότητα Κινέττας”, που η αποκομιδή τους, σύμφωνα με τη διοίκηση Πατούλη, θα στοιχίσει στους πολίτες της Αττικής… 7 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με την αριθ. 1088 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής). Φευ. Παρά την επισταμένη προσπάθεια στάθηκε αδύνατον να… εντοπιστούν.

Για το θέμα η Δύναμη Ζωής έχει καταθέσει σχετική επερώτηση, γιατί αμφισβητεί την ύπαρξη τέτοιας ποσότητας μπάζων, θέτοντας τρία ερωτήματα προς τη διοίκηση Πατούλη, σχετικά με τα σημεία που βρίσκονται αυτές οι υποτιθέμενες τεράστιες ποσότητες μπάζων που η αποκομιδή τους αποτιμάται σε 7 εκατ. ευρώ, την καταγραφή των θέσεων αυτών και τη σχετική ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Τα στελέχη της Δύναμης Ζωής – τη Ρένα Δούρου συνόδευαν ο πρ. αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, νυν περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Καραμάνος και η περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής Γιώτα Παππά – άκουσαν τους προβληματισμούς και τις απόψεις τους για τα θέματα αυτά από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μεγαρέων, Γιάννη Πομώνη, τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κινέττας «Τα Γεράνεια» Πολύβιο Τσίρκα, καθώς και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατοίκων Κινέτας Βασίλη Φάκα. Παράλληλα συζήτησαν και για τα ευρύτερα προβλήματα της περιοχής.

Στην επίσκεψη μετείχαν, τα μέλη της Νομαρχιακής Δ. Αττικής Βασ. Χατζόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Δ. Κιπινής, τα μέλη των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Νέας Περάμου Βαγγ. Σταμούλης, Αν. Χατζηπολυχρόνη, Μεγάρων, Αγγ. Ιωάννου, Μάνδρας, Γ. Βαρβαρέσος και Ελευσίνας Δ. Μιχαήλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet