Δύναμη Ζωής: Διαδηλώνουμε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και της ισοπέδωσης της προστασίας του περιβάλλοντος
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Διαδηλώνουμε κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και της ισοπέδωσης της προστασίας του περιβάλλοντος

«Κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού και της ισοπέδωσης της προστασίας του περιβάλλοντος» διαδηλώνει η Δύναμη Ζωής σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, στις 19:00, στο Σύνταγμα.

Η περιφερειακή παράταξη αναφέρει σχετικά:

«Το αντικοινωνικό και αντιπεριβαλλοντικό της πρόσωπο δείχνει ξανά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, περιφρονώντας, αυτή τη φορά, το δημόσιο αγαθό που είναι το νερό. Συγκεκριμένα, παρακάμπτοντας τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιχειρεί μέσω τροπολογιών σε Νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, να προχωρήσει στη μεταβίβαση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο γνωστό Υπερταμείο.

Οι αποφάσεις του ΣτΕ επιβάλλουν την επιστροφή των μετοχών αυτών των εταιρειών στο Δημόσιο, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις της Ν.Δ. ακυρώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση ακόμη και του ύψιστου αγαθού της ζωής, του νερού. Όλα στο βωμό του κέρδους για τους λίγους και ισχυρούς.

Η περσινή κατάργηση των φορέων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών, η καταστροφή των περιοχών NATURA και η ισοπέδωση της προστασίας του περιβάλλοντος που φέρνει το Νομοσχέδιο που ψηφίζει σήμερα μόνη η κυβέρνηση στη Βουλή, η απίστευτη ζημιά και καταστροφή που έχει συντελεστεί και συντελείται με τις φωτιές στα δασικά μας οικοσυστήματα, τα οποία έχουν αφεθεί στην τύχη τους, η μη ύπαρξη πρόληψης στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και η αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού πόρων και προσωπικού στην αντιμετώπιση της, επιβάλλουν να δώσουμε βροντερό παρών.

Σήμερα Πέμπτη 28.07.2022 στις 7 μ.μ η Δύναμη Ζωής διαδηλώνει στο Σύνταγμα μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους πολίτες κατά του αντιπεριβαλλοντικού εκτρώματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet