Δύναμη Ζωής: Θλιβερό να καταφεύγει στην προμήθεια των ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Θλιβερό να καταφεύγει στην προμήθεια των ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας ο Γ. Πατούλης

Στο θέμα που είχε εισαγάγει η περιφερειακή αρχή το Περιφερειακό Συμβούλιο αναφορικά με την προμήθεια ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας για την καταπολέμηση του κορωνοϊού αναφέρεται η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρ. Δούρου.

Η περιφερειακή παράταξη τονίζει ότι η διοίκηση της Περιφέρειας απέσυρε το θέμα, ενώ σκόπευε να προμηθευτεί 450 τεμάχια, με απευθείας ανάθεση, ύψους 37.000 ευρώ.

Η Δύναμη Ζωής σημειώνει:

«Μετά από μια άκρως αποκαλυπτική συζήτηση που προηγήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (8/12) του Περιφερειακού Συμβουλίου, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναγκάστηκε να αποσύρει άρον-άρον το θέμα που είχε εισαγάγει σχετικά με την προμήθεια, με απευθείας ανάθεση, ύψους 37.000 ευρώ, ράβδων υπεριώδους ακτινοβολίας για την καταπολέμηση του κορωνοιού.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, αλλά και στελέχη της πλειοψηφίας, αμφισβήτησαν με συγκεκριμένα στοιχεία τις “φιλότιμες” προσπάθειες του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, Γ. Κεχρή, να πείσει για την αναγκαιότητα και καταλληλότητα των συσκευών αυτών.

Μάλιστα ο κ. Κεχρής για να στηρίξει την επιχειρηματολογία του, και ευρισκόμενος σε δυσχερή θέση, έφτασε στο σημείο να προσκομίσει τιμολόγια της εταιρείας που εμπορεύεται το συγκεκριμένο προϊόν, γεγονός που δημιούργησε εύλογα ερωτήματα για τη διαδικασία της προμήθειας που μεθοδεύει και σχολιάστηκε αρνητικά.

Όπως καταδείχθηκε στη διάρκεια της συζήτησης, η χρήση των προϊόντων υπεριώδους ακτινοβολίας ενάντια στον κορωνοϊό αφ’ ενός δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά και αφ’ ετέρου ενέχει κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων αν δε χρησιμοποιηθούν σωστά. Μάλιστα για το θέμα υπάρχει και σχετική αναφορά στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊο, οπού ο σημερινός πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, γνωμοδοτεί ως μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων ότι είναι “Μύθος πως η λυχνία αποστείρωσης υπεριώδους ακτινοβολίας αδρανοποιεί τον ιό”.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι ενώ υπάρχουν οι παραπάνω αναφορές για την αναποτελεσματικότητα και τους κινδύνους των συσκευών αυτών, ο εισηγητής όταν ρωτήθηκε πόσες σκοπεύει να προμηθευτεί η Περιφέρεια ανέφερε τον εξωφρενικό αριθμό των 450 τεμαχίων.

Είναι λυπηρό και αποκαρδιωτικό, την ώρα που η χώρα μετρά καθημερινά εκατοντάδες θύματα του κορωνοϊού, ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλης, να καταφεύγει σε αμφιλεγόμενες επιστημονικά μεθόδους για την αντιμετώπισή του, κόντρα στην μάχη που δίνει η επιστημονική κοινότητα για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η τήρηση των μέτρων προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) ως ουσιαστικών μέσων για την καταπολέμηση και προστασία από την πανδημία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet