Δύναμη Ζωής: Με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη διαλύονται συμβάσεις κρίσιμων έργων υποδομής
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Με ευθύνη της διοίκησης Πατούλη διαλύονται συμβάσεις κρίσιμων έργων υποδομής

Τις «διαλύσεις ενεργών συμβάσεων κρίσιμων έργων υποδομής στους Δήμους της Αττικής, με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Πατούλη, που βιώνουν οι πολίτες», καταγγέλλει δημόσια η Δύναμη Ζωής.

Η περιφερειακή παράταξη αναφέρει ότι «κορυφαία περίπτωση το βάλτωμα της Α’ φάσης της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου με τις παρατάσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και με συνέπεια να βλέπουμε εικόνες όπως αυτές πέρσι τον Οκτώβριο με το πλημμυρισμένο λεωφορείο στην Ποσειδώνος – για τη δε δημοπράτηση του οικολογικού πάρκου της Β’ φάσης ούτε λόγος να γίνεται παρά τις… επιτελικές δεσμεύσεις του περιφερειάρχη εδώ και δύο χρόνια».

Η Δύναμη Ζωής σημειώνει πως «χαρακτηριστικό, επίσης, παράδειγμα είναι η διάλυση συμβάσεων σημαντικών αντιπλημμυρικών έργων, όπως του κρίσιμου έργου κατασκευής δικτύου ομβρίων στους Δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και Μοσχάτου – Ταύρου για την παρακολούθηση του οποίου είχε μάλιστα συναφθεί Σύμφωνο Ακεραιότητας για τις δημόσιες συμβάσεις – μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της “Διεθνούς Διαφάνειας” με την αμέριστη στήριξη της διοίκησης της Δύναμης Ζωής. Όπως και η διάλυση συμβάσεων έργων για τον βιολογικό καθαρισμό στις Σπέτσες, την αποκατάσταση του εμβληματικού κτιρίου-μνημείου του Χατζηκυριάκειου στον Πειραιά, κ.α».

Στο πλαίσιο αυτό με ερώτησή της η Δύναμη Ζωής ζητά από τη διοίκηση Πατούλη «απαντήσεις σχετικά με Συμβάσεις, στις οποίες φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, ανεξαρτήτως τρόπου χρηματοδότησης -ίδιοι πόροι, ΠΔΕ – Εθνικό σκέλος, ΕΣΠΑ:

  1. Σε ποιες συμβάσεις έχει εκδοθεί απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, από 1/1/2020 μέχρι σήμερα, για διάλυση σύμβασης;
  2. Σε ποιες συμβάσεις έχει υποβληθεί αίτημα του αναδόχου για διάλυση σύμβασης από 1/1/2020 μέχρι σήμερα, το οποίο είτε έχει απορριφθεί από την αρμόδια υπηρεσία είτε εκκρεμεί;
  3. Σε ποιες συμβάσεις υπάρχει σήμερα διακοπή εργασιών, που έχει γίνει αποδεκτή με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας, σύμφωνα με το άρθρο 161 του Ν.4412/2016;
  4. Σε ποιες συμβάσεις έχει υποβληθεί, από 1/1/2020 μέχρι σήμερα, αίτημα του αναδόχου για διακοπή εργασιών, σύμφωνα με το άρθρο 161 του Ν.4412/2016, το οποίο είτε έχει απορριφθεί από την αρμόδια υπηρεσία είτε εκκρεμεί;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet