Δύναμη Ζωής: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής στις ΜΦΗ;
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι έλεγχοι της Περιφέρειας Αττικής στις ΜΦΗ;

Το κρίσιμο θέμα της έγκαιρης και αποτελεσματικής εποπτείας και των ελέγχων των ιδιωτικών επιχειρήσεων περίθαλψης ηλικιωμένων (Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων), φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η Δύναμη Ζωής με ερώτησή της προς τη διοίκηση της Περιφέρειας, όπως ενημερώνει το γραφείο Τύπου του συνδυασμού, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δύναμη Ζωής σημειώνει:

Συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής ζητά, με κατάθεση όλων των αναλυτικών στοιχείων (επωνυμίες ΜΦΗ, ημερομηνίες ελέγχων, κ.ά.), απαντήσεις από τη διοίκηση της Περιφέρειας σε τέσσερις ερωτήσεις:

  1. Σε τι ελέγχους έχει προβεί από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας;
  2. Παρακολουθεί και με ποιον τρόπο η Περιφέρεια Αττικής τον αριθμό κρουσμάτων COVID 19 και θανάτων στις ΜΦΗ αρμοδιότητάς της;
  3. Έχει αξιολογήσει η Περιφέρεια Αττικής τα αποτελέσματα των ελέγχων και τι συμπεράσματα εξάγονται; 
  4. Δίνονται οδηγίες από την Περιφέρεια Αττικής προς τις ΜΦΗ για την ασφάλεια των ηλικιωμένων και του προσωπικού τους;

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής πριν καιρό, έσπευσε ατυχώς να πανηγυρίσει ότι στις ΜΦΗ της Αττικής δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική και υπενθυμίζει ότι πρέπει να γίνονται με σύνεση τέτοιες δηλώσεις.

Ο εντοπισμός κρουσμάτων σε ΜΦΗ της Αττικής και οι απώλειες ζωής ηλικιωμένων είναι πλέον γεγονός και το ζητούμενο είναι αν ο κάθε εμπλεκόμενος φορέας έχει ασκήσει την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet