Δύναμη Ζωής: Σε ανέξοδους χαιρετισμούς και φωτογραφίες εξαντλείται το ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας για τους Ρομά
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Σε ανέξοδους χαιρετισμούς και φωτογραφίες εξαντλείται το ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας για τους Ρομά

«Αποκαλυπτική υπήρξε η σημερινή (14/4) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για το “δήθεν” ενδιαφέρον της διοίκησης της Περιφέρειας για τους Ρομά», όπως αναφέρει η παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο συνδυασμός σημειώνει τα εξής:

Η διοίκηση της Περιφέρειας επιχείρησε να αρνηθεί να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης ζήτημα για τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες ζωής που αντιμετωπίζουν οι Ρομά του καταυλισμού του Χαλανδρίου στο Νομισματοκοπείο.

«Ατύχησε» όμως στην ψηφοφορία που ακολούθησε και σύρθηκε στη συζήτηση.

Δικαιολογημένα αρνήθηκε αφού επί 20 μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε για να λύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα.

Βαδίζει στο ίδιο μονοπάτι της αδιαφορίας με την πολιτικά ομογάλακτη κυβέρνησή της, που κατάργησε την Ειδική Γραμματεία Ρομά. Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής απαξίωσε πλήρως την εφαρμογή του προγράμματος μετεγκατάστασής τους, που παρέλαβε, ενώ δεν μπήκε καν στον κόπο να βοηθήσει μέσω μέτρων κοινωνικής πολιτικής αυτούς τους συμπολίτες μας. Κουβέντα για τη βοήθεια που ζήτησε από το 2020 ο Δήμος Χαλανδρίου εν μέσω πανδημίας από Περιφέρεια Αττικής και υπουργείο Εσωτερικών.

Τα επετειακά Δελτία Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, οι ανέξοδοι χαιρετισμοί και φωτογραφίες δεν μπορούν να κουκουλώσουν την ανυπαρξία πολιτικής, την έλλειψη ενδιαφέροντος και την αδιαφορία.

Κάθε ημέρα που περνάει αποδεικνύεται η… αριστεία και η επιτελικότητά τους. Άξιοι!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet