Δύναμη Ζωής: Τα ιδανικά του Νοέμβρη είναι επίκαιρα – Συνεχής ο αγώνας ενάντια στον φασισμό
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Τα ιδανικά του Νοέμβρη είναι επίκαιρα – Συνεχής ο αγώνας ενάντια στον φασισμό

Στην επέτειο της 17ης Νοεμβρίου αναφέρεται η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, η οποία τονίζει ότι ο αγώνας ενάντια στον φασισμό-ναζισμό είναι συνεχής.

Συγκεκριμένα, η Δύναμη Ζωής επισημαίνει:

«Κλείνουν φέτος 48 χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 που αποτέλεσε την κορύφωση του επτάχρονου αντιδικτατορικού και αντιφασιστικού αγώνα του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην στρατιωτική χούντα που συσσώρευσε τόσα δεινά, από την καταστολή της ελευθερίας μέχρι την τραγωδία της Κύπρου.

Τα ιδανικά του Νοέμβρη εξακολουθούν και σήμερα να είναι επίκαιρα όσο ποτέ, παραμένουν πηγή έμπνευσης, διαπαιδαγώγησης και αγώνα.

Ιδιαίτερα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό-ναζισμό είναι συνεχής, καθημερινός, ώστε να μην μπορεί να δηλητηριάζει τα μυαλά και τις καρδιές των ανθρώπων.

Βαδίζουμε σταθερά στον δρόμο του Νοέμβρη, σταθερά για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία”, για δημόσια υγεία και παιδεία, αξιοπρεπείς μισθούς και ζωή, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ισότητα, ελεύθερο χρόνο, για ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία μας

Τόποι της πατρίδας μας όπως η Αλικαρνασσός, το Παρθένι, ο Ωρωπός, ο Κορυδαλλός, η Μπουμπουλίνας, το ΕΑΤ-ΕΣΑ, τα Γιούρα κ.ά., έγιναν για χιλιάδες πολίτες τόποι εξορίας, φυλακής, απομόνωσης, βασανιστηρίων, ματώματος, αναπηριών και εκτελέσεων, γιατί ¨δεν συνεμορφώθησαν προς τις υποδείξεις της επτάχρονης φασιστικής δικτατορίας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet